Categories
Betraktelser & Berättelse

Kafferast

010

Sitter och dricker kaffe. Men inte på Cafe’ som poeten. Det blir hemmakaffe bryggt i ärvd trasig gammal bryggare här och drucket ur en slät men stor kopp.  Det är i alla fall riktigt kaffe inte surrugatkaffe gjort på maskrosrötter som jag brygger på. Om nu någon nu misstänker det förra.  Än så länge bör tilläggas. Det kan bli maskrosor och bark i brödet senare. För den som minst anar det. Speciellt för dem som inte anar. Alltså inte bara för mig. Som anar. Ja, eller inte anar. Drömmer.

Att ha en Iphone och importera bilder i Windows är en pärs. Man skall klicka på “Lita på” på IPhonen samtidigt, eller helst innan, importen startar på PC’n. Hinner PC’n före så kommer “Det finns inga nya bilder…” upp och man får försöka igen.  Man får försöka ett tag. Som ett spel. I med kabel, vänta, vänta, ja där kom den upp frågan på Iphonen, “DING”, PC jävlen han före igen… Nytt försök… Ja så håller man på ett tag. Man får till slut starta ett program på PC’n och sen stoppa i kabeln. Då hinner den inte med. Hittar folder med bilder. Allt är frid och fröjd. Man kan importera sina bilder. Den där “Lita på” funktionen borde väl gå att stänga av. Men jag hittar det ingenstans. Orkar inte leta mer heller för den delen. Vill inte förstå eller ens ana hur Macmänniskor tänker. Tänk att sitta och jubla över en nu pryl och sen köa för att till slut dreglandes få den i sin hand.  De ena jag har mindre respekt för än Macmänniskor är pedofiler och särskrivningsfarcister. Alla de där människorna borde få behandling. Tunga mediciner.  Javakodare platsar nästan in där också, det är ett som är säkert.

Det snöar i alla fall inte idag. Är det bra`? Eller Dåligt? Eller mittimellan? Jag vet inte. Skottat är det. Men inte framför garagedörren. Där ligger högen. Man får tänka på hjärtat och spara den till alla krafter är på plats. Ja, eller tills den självsmälterbort. Mints jobb om saker självsmälterbort. Gillar ordet självsmälterbort. Nytt? Antagligen inte. Inte speciellt innovativt i alla fall. Fast det finns sämre ord.

Men en grad varmt ute är det. Så man kan inte klaga på det i alla fall. Det hjälper. Man får klaga på Javaprogrammerare och deras jävla jätteprogram istället som äter upp alla CPU och allt minne. Tänk att avarter som detta språk får finnas. Gäller deras användare också. Pure Java == Pure Shit. Ja det vet alla utom dom som sitter i skiten såklart. Låt bankerna köra det där. Låt det vara en Cobolersättare. Men bespara oss det på mindre system. Gode gud besvara oss från detta skitspråk. Man borde lära barn under fyra att läsa den ramsan innan sänggående. För att få det att fästa. Jag skall trycka upp etiketter “No Java has slowed this machine down”  till mina produkter. Ja tamefan.

Men dags att hämta posten, det som oftast är räkningarna, det som är som det är. Den 25/3 skall jag på en föreläsning med Petter i Ljusdal. Närljus, vår näringslivsorganisation ordnar, då kan man inte hämta posten, för då är man alltså inte hemma. Men eftersom det bara är räkningar och reklam för det mesta så lär den ligga kvar när man förhoppningsvis upplyft kommer hem igen. Tror det kan bli bra. Petter alltså. Men nu så. Svammelslut. Jag vet i alla fall en person som gläds av det faktumet.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.