Categories
Betraktelser & Berättelse

En tändsticka

pic-0070

Kod far över Atlanten. Jag tänker ge mig för kvällen. Det är totalt tyst här i huset så jag antar att det sovs skönhetssömn där uppe. Men jag är alltså vaken. Vaken med en önskan att det kunde vara mer helg kvar. Det finns ett lugn under helgerna som man inte känner under veckorna. Gillar det och kvällarna som oftast är lediga men som tyvärr då nästan alltid också innehåller en frustration över att det inte går att hitta en bra film att se på. Jag vet ju att det där kommer att komma ifatt i en framtid. Att vi kommer att ha tjänster som Spotify också för film. Men det verkar inte vara något som kommer brådrasket. Netflix är ett skämt. Vi har sett allt som finns där tamefan. Ändå tittar vi inte på så mycket film eller serier. Lördag och fredagskvällar. Det måste finnas en herrans massa film. Som inte är stöpta i den Amerikanska Hollywoodmallen. Var finns dom? Jag vill ha dom tillgängliga på nätet nu. Det skulle göra helgerna bättre. Igår satt jag ensam och såg klart en Amerikansk skitfilm efter att K hade gett upp. Valde boken istället. Jag skulle gjort detsamma om jag orkat resa mig ur soffan. S.K.I.T. stavas det. Det finns det massor av på Netflix dock. Mängder.

Melodifestivalen har vi valt bort i år på allvar. Saknar inte. Definitivt inte. Kanske får man titta på det sista. I Globen. Eller inte. Man klarar sig nog från det också. Blir en bättre människa om man inte tittar på skiten. Japp S.K.I.T. igen. Men tillägget tycker jag (ja här fattar jag inte själv vad jag menar). Andra gillar ju. Det är OK. Jag sätter mig inte till doms. Man får gilla precis vad man vill. Man är inte bättre eller sämre för att man väljer det ena eller det andra. Bara korkad. Nej stopp, stopp, stopp, jag skojade. Inte ens korkad. Bara olika och olika är BRA.

Dragspelaren fyller år idag. Sjuttiosex vårar har det blivit vid det här laget. Än ljuder dragspelsmusiken över vår kulle. Hoppas den gör det i många år till. Gubben kan än. Det sitter i muskelminne och i autonoma nervsystemet. En mästare såklart. Det är klart han kan. Ingen har kunnat traktera dragspelet kan göra det som han. Hatten av och salut för grannen.

Men jag skall ge mig. Måste upp tidigt imorgon.  Brandskyddskontroll. Vart annat år skall det kikas runt. Hittar man nått blir det dyrt. Men bra såklart.  Vem vill brinna upp. Fast ibland kan man kanske tänka att det vore lika bra. En kase här uppe på berget. Då var vi tvungna att dra iväg. Lämna och aldrig återvända. Inte ångra det en endaste enda dag precis som ingen annan som tagit sig härifrån någonsin ångrat sitt beslut. Det är huset som håller oss kvar. Trollbinder oss. Det behövs stor magi om vi skall komma loss. En tändsticka eller en sprucken murstock. Sprucken murstock går alltså bort imorgon. Gissar jag. Tändsticka låter för patetiskt. Är väl antagligen inte tillåtet att elda upp sitt eget hus ens nu för tiden. Var tog friheten vägen?

Så goder natt alltså.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.