Categories
Betraktelser & Berättelse

Sportlov

snc3b6kristall

Snöslungad och klar. Klockan är tio. Uppe vid sex och stänger av Hulken eftersom sotaren kommer men vår käre pelletsbrännare har redan stannat. Bra timing. Jag kan gå och lägga mig en timme, dra mig, har sovit dålig i natt. Sällan det händer. Sotaren kommer inte nedramlande från taket, sådant ses som en bra start på dagen här. Sotningsprotokollet är rent eller ja sotigt men innehåller inga anmärkningar. Annars brukar det kosta. Anmärkningarna. De brukar hitta på saker titt som tätt sotarna. Men i grunden är det såklart bra. Handlar om säkerhet.

Sen köra snöslunga då alltså. Startar på första rycket. Ovant för mig som är hatad av allt med motor och några till. Men den där maskinen har varit snäll. Man kan hoppas på trendbrott. Men den är gjord för korta Amerikaner. Jag får burra runt med böjd rygg och får säkert ondare i ryggen efter snöslungekörandet än att skotta för hand. Men kan man göra något med motor så gör man det. Rygg eller inte.

Men att vara ute känns som att ha sportlov. Solen lyser. Snön gnistrar och glöder på ett sådant där kyligt sätt när den kastas framför solen. Jag låtsas att jag åker på mina carvingskidor nerför backen. Att varje sådan där snökvast är mina svängar. Leker sportlov alltså. Men känner samtidigt att dagen går, att veckan går, jag har annat att göra. Så till slut måste jag avsluta mitt skidåkande. Koppla av mig skidorna och förvandla dem till en stinkande snöslunga igen. Gå in. Det är då klockan är tio alltså. Jag är blöt. Man blir det av skidåkning i jeans. Behöver duscha. Man kan inte göra det sotardagar på normala tider. Men svarar på några mail först. Fån dem som inte förstår. Från dem som oftast klagar. Från dem som aldrig säger tack.

Men måste ner och handla också. Kattmaten är slut. Katterna är hungriga. Just det är en slags kris. Ja sen är det slut på ketchup också och det anser yngste sonen är en kris med stora proportioner. Utanför fönstret matar fåglarna sig själva i en av våra snabbmatsrestauranger. Borde väl fylla på där också. Men det får bli sen. Nu tar vi tag i livet den här dagen igen efter ett avbrott för sport(lov) och väder.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.