Categories
Betraktelser & Berättelse

Sveriges första spelfabriker – IDG.se

Tänk att det här har blivit historia. Karin och jag testad spel åt Grana Software som nämns i artikeln och jag gjorde en del andra jobb åt både dem och Handic under de där åren. Hade dessutom en serie om bland annat assembler programmering i bl.a. VIC-tidningen under de här åren. Men redan på den tiden gav jag bort de program (== spel) jag gjorde. Som virus här. Ett namn på ett program som kanske inte varit helt gångbart idag.

Jag vet att Linus Torvalds läste den där tidningen och jag brukar ibland fantisera om att man kanske bidrog till hans dataintresse med de artiklar jag skrev. Men det lär man aldrig få veta. Otaliga andra blev inspirerade. Det vet jag.

Vi fick nästan alla nya releaser av spel från Peter som ägde Grana med sin mor Siw. Så det blev ett jäkla spelande hemma hos oss. Gillade vi dem inte så togs de ofta inte med i katalogen. Men allt det där var då såklart. Roligt då. En livsförändring för mig. Där någonstans bestämde jag mig för  datorer istället för fysik. Borde jag ha ångrat det beslutet? Icke!

Sveriges första spelfabriker – IDG.se.

2 replies on “Sveriges första spelfabriker – IDG.se”

Har du kvar virus i någon obskyr låda på vinden?

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.