Categories
Betraktelser & Berättelse

Ett stort bål som nystart

Helgen slut. Helslut kan man säga nu vid pass halv tolv på kvällen. Jag är också slut, men har vilat den mesta tiden av helgen. Läst och sovit. Jobbat bara idag på eftermiddagen och kvällen. Hunnit ikapp. Kamrater ute i världen har varit aktiva. De vaknar till liv på fredagskvällarna. Har inga liv tydligen i andra avseenden. Vet att det finns missnöjda fruar bakom var och en av dem. Till slut får de skärpa sig. Inte sitta där fredag, lördag och söndag. Välja en dag, eller ingen, eller också lyssnar de inte och så sitter de där i alla fall. Alla gör sina val. En del har inte ens val. Det blir som det blir ändå.

Minusgrader ute såklart. Åtta stycken. Inget att gnälla över. Varmt inne. Fast jag fryser ändå, för det mesta, eller jämt. Det är bara under täcket när jag somnar som jag är varm. Tror jag. Fryser nog då med men har ingen aning om det. Tack gode han/hon/det/gud för det.

Men läser alltså. Det är härligt. Förra veckan var så seg och jag så trött och less att det liksom inte fanns något annat val. Borde ha renoverat rum. Men orkade alltså inte det heller. Slut som människa. Gammal. Åldrad.

Nyheterna är som vanligt så deprimerande att man undrar varför man övertaget tittar. Vilken skitvärld vi lever i. Vi som skulle kunna ha det hyr jävla bra som helst. Kunde jag skulle jag åka ut i världen och samla ihop alla religiösa skrifter och lägga dem på ett stort bål och sen tutta på. Ja varenda en. Sen skulle jag riva alla kyrkor och tempel. Japp varenda ett. Utplåna spåren av han/hon/det/gud som alla falska profeter har förkunnat. Sen skulle jag rulla ut en röd matta och bjuda in universum och sanningen och han/hon/det/gud skulle med sitt ljus utplåna alla minnen av all den där smörjan och göra oss alla till likvärdiga, bröder och systrar.

Ja det skulle jag vilja…

Men…

Kanske inte kan…

Har i.o.f. inte provat. Har inte haft tid. Än. Kanske sen.

Nu skall jag sova, inte frysa, glömma den här förbannade världen en stund. Boko Haram, må ni bli till stenstoder men vakna där i och medvetna när hundarna pissar på er. Japp det är min bör just idag.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.