Categories
Betraktelser & Berättelse

Kaffe och lysrör därtill

herr-dra-aat-helvete-voltaire_design

Den åttonde juni så går solen upp 03:15, men idag får vi nöja oss med 08:43, men det är bättre än igår och bättre än förra veckan och en bra bit från vintersolståndets 09:18. Ja det blir ljusare alltså, det är hoppfullt och ger i alla fall mig livslusten åter. Lite av den. Just nu utanför mitt fönster är det en sådan där strålande klar vinterdag med isblå himmel, tio grader kallt, vit snö, så vit att man måste blinka och kisa om man tittar direkt på den. Jag fryser faktiskt inte ens. Måste ha feber. Det är den enda förklaringen. För jag fryser annars de facto mellan Oktober och Maj. Fryser och lider. Men solen tröstar mig med sitt åttaminutersljus.

Jag löser att kaffe är nyttigt. x koppar om dagen skall man dricka så får man inte hudcancer. Oklart om det är Amerikanska koppar eller Turkiska. För mig finns det en skillnad mellan dem. Det borde påverka. Men ännu en sådan där värdelös “skapa en doktor” undersökning som har ett enda syfte nämligen att sätta en doktorshatt på författarens huvud. Det finns många bottennapp i de där. Alla strikt vetenskapliga såklart. Men man hittar alltid det an söker. ALLTID!

Så alltså har naturligtvis kaffe positiva effekter. Det hjälper mot något. Sätter man på sig andra glasögon så är de såklart negativa de där effekterna. Sen beror det på vem som det testas på, miljö och så vidare. Man glömmer så ofta bort att det finns skillnader. Hjärtsjukdomar och symptom på dem hos män och kvinnor är en sådan sak. Man sa mäh och tittade sig storögt omkring när man insåg att det fanns skillnader.

Men vi gillar såklart att förenkla. Måste väl det också för att klara av att leva, det blir för mycket annars. Hitler blir ondskan. De tre terroristerna i Paris blir ondskan. Men som vanligt kan man då ändra perspektiv och får se något annat. Jag är säker på att det finns den gode Hitler på samma sätt som man hittar mycket gott i de där terroristerna. Allt handlar bara om perspektiv. Naturligtvis befriar det dem inte från deras skuld för det brott de utfört. Såklart inte. Men ingen är helt igenom ond. Ingen. På precis samma sätt som ingen är rakt igenom god. Kanske måste man sitta och spela schack med mordbrännare och mördare en sommar för att förstå det. Kanske finns det ingen annan möjlighet att förstå än ha vilja till försoning heller. Men genom att bara se saker på ett sätt så har man själv blivit fanatiker. Det måste man samtidigt ta till sig.

Ja det är sådär jag går omkring och funderar när jag städar. Det blir liksom överlevnadsbart då. Nu skall det bara handlas och hämtas fru sen är det några timmars arbete och sen helg. Ja ni som läst den här bloggen vet hur jag kommer att genomleva kvällen. Det är ju fredag.

Annars började dagen med att jag inte hade något lyse på kontoret. Säkringar hela, huvudsäkringar hela. Hmmmm…. Det tog en stund att hitta felet i pannlampans sken. Stora lysrörsmackor (läs kapacitivt) i taket ger speciella fel på saker.

Fast nu ringer frun. Handling och hämtning. Trevlig helg på er!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.