Categories
Betraktelser & Berättelse

En gammal röd rostig “syckel” och kåtheten

002

Jag är trött som en gammal röd rostig cykel inlämnad på reparation. Trotts det kan jag såklart inte skriva “cykel” utan att tänka att “cykel” borde ha stavats “syckel” eller hur? Eller om man nu måste kränga till det “cyckel”. Inte “Cykel”. Men det är alltså lite finare att kunna skriva “Cykel” som är fel och krångligt på alla sätt men kan härledas till “cyklisk” som i sin tur, antar jag, kan kopplas till hjul osv. Men onödigt krångligt är det. Jag ropar revolution!  Det finns viktigare saker att packa in i sin hjärna. Definitivt. Släpp språket fritt och läs vad folk har att säga istället.

Ja kan man stava så betraktas man som intelligent också. Ja ja ja… Samma sak om man kan recitera dikter av mer eller mindre okända författare. Ja ja ja…  Ja sådär kan man fortsätta och fortsätta. Jag har lärt mig en sak av livet. De som säger sig tillhöra intelligentian”, ja det finns de som anser sig tillhöra en sådan grupp, de är nollor de flesta av dem om inte allihop. Japp de kan ofta stava, de kan svåra ord och de kan recitera dikter. Kan namn få konstnärer, musiker och författare också. Massor. Och de kan diskutera deras verk. Men intelligenta…  Trodde det hade med problemlösning att göra det där “intelligent”. Recitera dikter kan ju en cd-skiva göra alldeles utmärkt och alla måste hålla med om att den innehåller ett jävligt stort antal nollor även om det finns en och annan etta mellan dem där också. Det gör det knappast bland de som säger sig ingå i intelligentsian (finns annat än nollor alltså). Ja, möjligen hos någon som är ditsatt av de som tror sig ingå i intelligentsian, men som inte vet om att hen är insatt där “bland de där”.  Ett skämmigt ord “intelligentsian”. Jävligt skämmigt.

Men det var alltså trött jag var (och är fortfarande skall tilläggas)  innan jag följde mina tankar (sycklar) ut på ett sidospår ned för en kulle och rakt ut i vattnet. Plask. Jag kliver upp ur sängen vid pass sju och är i det närmaste zombifierad.  Ingen sol har gått upp då, vill man se den får man vänta till 8:58 här uppe. Men det verkar molnigt hur som helst ändå så det är väl ingen ide att vänta på det heller. Egentligen. Eller kanske. Men jag går upp i alla fall. Segrar över mig själv. Man är ofta själv sin värsta fiende. Efter yoghurt, två mackor, fyllande av kattmat och vatten för att man trotts allt älskar de där katterna, intag av medicin, två tabletter mot högt blodtryck, dusch, kokande av te, påtagande efter letande av ren t-shirt och kalsonger i tvätthögen, den med rent, det man borde plocka in i skåp och lådor, så känner jag mig nästan vaken. Ja fast trött.

Men det är fredag. Man kan somna senare ikväll på därför avsedd grön IKEA soffa. Den heliga dagen i det Hedmanska livet. Japp, INGET JOBB EN FREDAGSKVÄLL OM INTE LIVET HÄNGER PÅ DET. Jo det gör det ibland. Men sällan. Då är det jobb. Då tar arbetsveckan inte slut. Men alltså oftast inte. Fredagskväll är familjen och vila, somna in på den där soffan vid åttatiden på kvällen ungefär för fredagsmysets skull. En fredag skulle inte vara lika mysig utan husets far snarkande i soffan på fredagskvällarna medan alla andra i familjen räknar poäng på på spåret och smaskar godis och chips ur aldrig sinande skålar. Det är svårt att tänka sig att det faktiskt fanns en tid när man var som piggast på fredagar och helger. Ville ut och festa. En omskrivning såklart.  Man var kåtare då helt enkelt. Alla de där kvinnorna som drog. De som också var lika kåta och måste ut på fredagen dom också. Nu är man mest trött alltså. Har varit med ett tag, sett för mycket.

Min tekopp är urdrucken så min tid som bloggskribent är över för idag. Te innehåller koffein men man kan kalla det tein om man vill så blir det nästan något annat. Kanske är det intelligent att göra så. Kunna två ord. Om man blir pigg av endera har jag ingen aning om. Här har i alla fall inte den där koppen givit någon effekt än så länge. Måste nog ut och burra runt med snöslunga en stund förresten innan programmerings övningarna tar vid. En av de där sakerna som är som att handdiska. Motbjudande innan man sätter igång men fungerar hur bra som helst när man väl är igång. Som det mesta annat också alltså. Något att tänka på på söndagskväll när en jobbvecka ligger framför dig. Själv, ja här skall jobbas hela helgen. Fast inte på fredagskväll då, Näpp!

2 replies on “En gammal röd rostig “syckel” och kåtheten”

Håller med mot Cykel. Upp till kamp. Annars måste borde man logiskt sätt skriva Cykler i plural. “Där i cykelstället står flera cykler”. 🙂

Men å andra sidan. Cyklar är ju enligt ditt resonemang lika galet och jag håller med.

Halleluja! Hittills har ingen hållit med i det där resonemanget. Tack Magnus, det här blir en bra dag! 😉

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.