Categories
Betraktelser & Berättelse

Bluffare och julkolor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannan stannar som pannor stannar när det inte finns något att bränna upp. Den går inte på luft. Gör rätt i att stanna. Vindarna kommer norrifrån, pumpar på, doftar isbjörn och ryska kärnvapenbärande ubåtar, jag missbedömer de där ishavsvindarna i går kväll när jag inspekterar innan sänggående. Borde fyllt på med någon säck pellets. Men det är som det är. Vrider man på kallvattenkranen i handfatet på fullt så får man tillräckligt med varmvatten i duschen för att kunna duscha. Man lär sig sina trick. Men blir frusen ändå. Hårtvätten får anstå tills i morgon. Med nytt kort hår spelar det inte så stor roll. Det spretar lite ostyrigt där uppe både med och utan. Oformbart.

Fåglarna behöver sitt så jag fyller fågelmatarna. De gnäller lite på mig. Jag stör precis när det är talgoxarnas mattid vid den stora mataren och domherrarnas vid den lilla. De senare avvaktar i björkens topp tills jag försvinner in igen. Jag kan inte för mitt liv förstå hur de här små varelserna klarar av att överleva där ute. Själv klarar jag en timme. Sen vill jag flytta till Italien, Portugal, Spanien eller varför inte Kalifornien, eller till helvetet. Vart som helst där det är varmt.

Jag ser att Jane Bäckman spelar i Orsa den 28/12. Behöver väl röra på dököttet efter julledigheten kan tänka. Har haft sina hittar redan men söker nya, alltid nya. Jag är honom och Peter Lundblad evigt tacksamma för att de fick mig att våga fullt ut igen. Ibland räcker det med lite lite lite, medmänniskor som orkar säga att något är OK istället för att vara rädd för att ge något utan att få något tillbaks. Idag skulle förresten vara en bra dag i studion. Men jag har lovat att städa. Förresten Bäckman spelar på Restaurang Masala klockan 19 den 28/12 om det är någon som vill gå. Orsa är liksom musik hela byn och varenda kotte kan hantera ett instrument.

Ser några litteraturbluffare på nyhetsmorgon i TV4. Ni vet sådana där som lockar oss vanliga människor till att inte läsa, ger oss dåligt samvete, som gör det så JÄVLA svårt, som inpräntar i oss att INTE tro på oss själva när det gäller det man tycker om. De som säger RÄTT och FEL. Jag vill bajsa löst och rinnande i sådan där människors öppna munnar. Japp det vill jag. Göra det tills de kryper ner i de kryptor de kommer ifrån. Läsa är glädje. Punkt. Man kan läsa vad som helst som ger en njutning. Precis vad som helst. Och det är inget FEL det bara RÄTT. BRA eller DÅLIGT är och har aldrig varit absoluta värden. Det är bara tyckande. Vad än de pretentiösa skitarna i världen anser. Lyssna inte på dem för de är de som är  förlorarna inte du. Gäller till och med om du gillar Camilla Läckberg. Så det så! Det är helt OK.

Ja ja det är dags att ta tag i den här dagen. Leva den. Kanske inte helt som om den var den sista in ens liv. Just det är svårt när man släpar på en dammsugare. Men så nära det nu går. Men innan jag börjar med det där skall jag nalla lite julkakor i någon av burkarna.Man får vara lite försiktig med det där. Inte ta i samma burk hela tiden. Då märks det så förbaskat tydligt vad man har för sig. Så hände det sig med julkolorna i år. Helt plötsligt var det bara två kvar. Inget att lämna kvar således. Så jag tog dem också och stoppade dem i bröstfickan och gömde sedan snabbt lådan i pappersinsamling respektive plastinsamling. Man får väl se ovetandes ut när de söks efter den framåt Onsdag.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.