Categories
Betraktelser & Berättelse

100w

2014-12-17_23-51-09

Jag sitter här och fryser. Tolv grader kallt ute, +21 inne. Jag fryser ändå. Vinterhelvete!!!! Skiter i studion för där är det ännu kallare. Vem vill frysa och göra jullåt. Säkert någon – inte jag. Kallras från stort jävla schabrak till skolfönster där jag sitter. Rakt ner på mig. Man få “köla” på med värme för att motverka. Hmmmm… Borde ha skaffat ett till element och kopplat in här för att eliminera och ta bort. Var såklart för snål när jag installerade de andra. Gör om gör rätt.

Skriver blockande läs och skriv rutiner till drivaren. Ja och på det går kvällen men de fungerar nästan direkt när jag testar. Det är man ju inte van vid. Man brukar få locka fram den där funktionaliteten lite pö om pö, speciellt när det är lås och kritiska sektioner och sånt där piller. Men har man gjort det några gånger vet man såklart ungefär hur man skall göra. Kan inte hjälpa att jag gillar det där. I alla fall när det fungerar. Men det glömmer man såklart snart och dyker ner i något annat tills man hittar något som INTE fungerar. Sen sitter man där och misströstar. Tycker man är värdelös. Har glömt allt man fått att fungera tidigare.

Hörde att de som är aktiva och läser och räknar och står i har en liten kognitiv reserv. Alltså borde man ha det. Till en början lät det där bra. Men sen kom det fram att om man ändå började få svårt med minnesfunktionerna så var det kört. Hmmmm…. Namn, jag säger bara namn. De blir svårare och svårare att komma åt. Till och med de som ligger skapligt nära en. Så kanske är det kört. Å andra sidan har den där namn afasin hängt med under tidigare delar av livet också. Så det har väl alltså varit kört rätt länge. Men det är ju det alla sådana där undersökningar går ut på. Att leta dåligt och bra, skapa svart och vitt av regnbågar. Jag har alltid också undrat varför utbildningsnivå finns med i alla de där undersökningarna. Ta t.ex. frekvensen av hjärt- och kärlsjukdomar. Då nämns ofta förekomsten bland högutbildade och lågutbildade. Jaha, och!?

Näpp näpp näpp. Skall ta mig upp för trapporna, fast ner och kolla pelletsbränneriet först såklart. Men sen upp till varm säng. Dra upp täcket till hakan och vänta tills de ungefär 100w kroppen ger i värme värmer upp allt där under så att det blir behagligt. Har man tur kryper katten in och bidrar med en 20-30w till och blir det inte varmt då får man väl krypa närmare frugan.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.