Categories
Betraktelser & Berättelse

Promenad i skogen

400b_210h_älg

Vi har kommit igång med att gå igen. Det är underbart. Hälsporreplågan är inte ett minne blott men så otroligt mycket bättre nu här i hösten. Den har plågat mig ett drygt år nu. Man går inte gärna med hälsporre, i alla fall inte mer än man måste. Jag kan lova att det är så. Vi åker alltid iväg en bit utanför Lo(o)s. För att kunna gå fritt. Det blir som bäst då. En väl utnyttjad timme. Oftast ser man något djur. Igår en stor älgko. Ofattbar är den där önskan att vilja  höja sitt vapen och döda när man ser ett så vackert djur. Fullständigt ofattbar. Det har något med att leka han/hon/det/gud det där. Själv är jag längre ner på den rankingen.

Bilen krånglar. Är svårstartad. Surar som fan när man skall starta den. Lutar åt utgifter. Men byta luftfilter och kolla lite slangar får jag nog göra själv i alla fall innan jag låter någon annan titta på den. Bilar skall gå. Jag hatar att mecka bil och jag hatar när de inte fungerar. Bodde man i en stad hade det väl inte varit ett större problem med trasig bil ibland men bor man här ute är man verkligen beroende av att den fungerar. Gör den inte det så fungerar inte resten av livet heller.

Men kodar på. Kan ju inte annat. Regn ute – kod inne heter det ju. Börjar se ett avslut. Men den sista biten är alltid jobbigast. Man tror man är klar men så hittar man en ny grej, och en ny grej och en ny grej och sådär håller det på ett tag. Sen börjar folk testa och då ökar det där igen. Men luttrad numera såklart. Har gjort resan några gånger och vandrat efter de där vägarna så att de känns som hemma.  Min första produkt, 1984, ett modem, var en annan sak när det kom ut på marknaden. Jag fattade inte hur folk kunde använda skiten med alla buggar som var i det där modemet. Jag måste vara en riktig klåpare som inte kunde programmera bättre. Nerslagen i skorna efter fyra år i Uppsla. Men sen efter några månader fattade man att det var sådär med alla produkter. Som utvecklar fokuserar man på felen därför att man måste. Andra fokuserar på funktion. En jävla tur att det är så.

Men det finns alltså buggar kvar att söka och lite mer funktionalitet att addera. Det tänker jag fortsätta med nu.

ps Jo jag vet att bilden föreställer en älgtjur ds

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.