Categories
Betraktelser & Berättelse

Analys av de lite finare sorterna

När man har blivit en o-cool gammal tjock gubbe som jag så börjar man kunna räkna in ett stort antal människor som har så höga tankar om sig själv att o-coola gubbar och annat löst folk inte ens finns för dem där de sitter där uppe i sina bekväma stolar som befinner sig långt upp bland molnen. Vi vanliga människor syns helt enkelt inte till i synfältet för de där malliga… ja, nu skulle jag kunnat skriva “grodorna”, men eftersom jag tycker om grodor så avstår jag från det. Det vore liksom en förolämpning för hela grodsläktet att göra den jämförelsen.

Men kanske är alla de där malliga värda sin plats och kanske är o-coola gubbar och andra mindre värda personer inte det. Det tål i alla fall att analysera lite djupare det där. Kanske är det så att om man har en pappa, mamma, farfar, farmor, mormor, morfar som tjänat ihop en massa pengar, att man faktiskt är lite bättre då. Eller om man jobbar på Sveriges Television, eller Sverige Radio eller ett annat tv-bolag eller radiostation. Eller kanske är man en bättre människa om man är snygg. Eller har stora bröst eller stor kuk. Eller har en fin bil. Eller sitter i Lo(o)s byaråd. Har ett “af” eller “von” där i namnet någonstans. Eller…

Befängt såklart. Hur kan någon vuxen människa förväntas bli bemött på ett annat sätt om man skiljer sig från oss andra dumskallar på så små egna meriter. Ja, det kan man såklart om det finns dom som lyfter upp dem. Men det är slut på det nu. Inget mer upplyftande, Från och med nu gäller följande

2014-03-18 20-12-23

Ju mer ovanlig blodgrupp du har desto finare är du. Enkelt eller hur. Alla med större procenttal ser nu upp till alla med mindre. AB- är liksom det blå blodet. Patrasket kommer under.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.