Categories
Betraktelser & Berättelse

Har du ett problem med det, ring efter en ambulans.

IMG_3513

Ute snöar det för fullt. Ett höstsnöväder fast det är vår, eller har varit och nu försvann vårhelvetet helt plötsligt. Det är vinter liksom igen. Är det någon som har problem med det så ring polisen, eller varför inte 112 och fråga efter jourhavande präst. Ställ den jäveln mot väggen, hårt, brutalt, eftersom du nu trott så stenhårt på Aftonbladets försäkran om att våren är här. Tranjävlarna har ju flyttat hit. Det skall smälta och vara gräsbränder både här och där – inte snöa. Tycker du, du som har ensamrätt på det där. Du och Aftonbladet.

Jag är mer van. Jag kan se skiten när den gömmer sig bakom hörnen – 90 grader – osynlig, ja till och med när den är så långt borta att den inte syns eller ens anas med en kikare som har den bästa förstoringen. Eller också kan jag inte det – låsas bara. Skrävlar. Har du ett problem med det ring efter en ambulans. Till din fru. Imorgon till dig själv.

Tittar på Monica Z. ikväll. Olagligt nedladdad eftersom de som gör de där filmerna inte vill ha mina pengar. Så dom får skylla sig själva där uppe i himlen där de sitter. Som musikindustrin fick innan de fattade. Kunden har alltid rätt. Ge kunden vad dom vill ha eller förlora stålarna. Har du problem med nått av det ring närmaste skogvaktare och be henne avlossa ett skott. Är det en han så skit i det. Ring då till polisen istället. Ange en o-cool gubbe på en kulle i Los för att han laddat ned en film olagligt därför att den inte går att få tag på på annat sätt.

Varit lite engelsk ikväll. Ett glas sherry. Ett. Halvtorr. Gott också utan tweed och överklassdialekt. Den som har problem med det skriver lämpligen ett långt brev till valfri drottning och beklagar sig där. Jag har det inte. Problem med det alltså. Tycker vi kan skippa alla dessa ärvda titlar och all den där dyngan. De kan få montera komponenter på en av Ericsons fabriker hela bunten. Tillverka gamla telefonväxlar som ingen vill ha. Sådana som hör till den tid de själva hör hemma i. Fast Viktoria verkar ju OK. Hon kan få bli president i Hälsingland. Länge leve Viktoria. Madde kan få stanna i New York.

Fast sitter man bara här och skriver en massa skräp efter att pelletsbingen är kvällsfylld upp till kanten kan man lika gärna gå upp och lägga sig. Bra bok läser jag. Afghanistan sedd genom ögon som visar mig hur det är/var att leva där. En bok när den är som bäst. Skriven av han som skrev “Flyga drake”, en annan höjdare. Har läst fler bra av honom. Alla rekommenderas. Vi lägger oss nästan alltid tidigare på helgerna än vi gör på veckorna. Slutkörda efter en jobbvecka. Japp, jag också, fast jag bara sitter hemma. Men det är som det är. I min ålder kan det bästa som händer vara att få gå och lägga sig och läsa och veta att man inte behöver gå upp någon speciell tid imorgon. Att långfrukost väntar innan man måste gå ner till kontoret och göra en eller två eller tre knop. “Bara sitta hemma” igen, fast på en lördag och en söndag. Men hela sveriges landsbygd gör ju det. Sitter på rumpan. Letar bakåt efter det som hände, det man kan vara stolta över. Blind för det som sker idag. Det får man vara stolt över om hundra år. Det och skriker på hjälp ibland. Höga skrik med böner om att Messias skall komma med alla jobben. De som räddar, som gör att det vänder. Skit i de som försöker idag. De har inget värde. Messias kommer snart med stora fabriken. Räddar alla små byar, alla byskolor, affärer. Gör folket yngre, friskare och gladare. Halleluja helt enkelt! Tills dess kommer det alltid vara någon annans del. Alltid!

Amen.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.