Categories
Swedish

Ny låt

Det tog 33 år men nu kommer äntligen en ny låt. Trist heter den. Tillkom en sommardag när det var riktigt trist. Mer är det inte med det.

Det här är mitt första försök med inspelningsgrejerna och jag har ingen kompressor eller membranmikrofon så ni får vara lite överseende med kvaliteten. Efterhand som jag lär mig så kommer den att bli bättre. Det är jag som lirar allt så det här är ett riktigt soloprojekt. 😉

Här är den

Ladda ned trist på mp3 format

2 replies on “Ny låt”

Har jag förstått fel att en Kompressor trycker ihop en ljudsignal och därför begränsar dess omfång? Borde inte en kompressor då inte vara ofördelaktigt för att få bra dynamiskt omfång i låten (personligen gillar jag luftigt ljud)?
Eller tänkte du mer på att använda den på dom olika kanalerna för att tvinga fram en likvärdig grundnivå på alla ljudkanaler?

Jag kan ju liksom ingenting om ljud och sÃ¥nt, sÃ¥ jag fÃ¥r använda den lilla infon jag har samlat upp av kompisar under Ã¥ren 😀

Stämmer. Man skickar upp de låga partierna mot mitten och likaså de höga partierna. På sången får man mer närhet och det låter mycket bättre. Nästan ett måste inklusive membranmick då såklart så att man plockar upp hela omfånget.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.