Categories
Betraktelser & Berättelse

Renovering

images

Vi har inte så högt renoveringstempo i vårt hus. Det borde definitivt vara högre. Såklart skulle vi vilja höja upp den där renoveringshastigheten och anlita hantverkare och annat löst folk för att få till det hela ,men nu räcker inte pengarna till mer än det vi gör nu för tillfället om vi nu inte skall låna pengar till det och det vill vi inte.

Projektet nu är biblioteket. Ett kul projekt, ett helt rum bara med bokhyllor och en läshörna. Jobbet visar sig dessutom gå betydligt snabbare än vad vi är vana vid och kanske, kanske om vi har lite tur så skall vi ha vårt bibliotek klart till jul så att man kan ta en whisky där inne med en god bok framför brasan när snöstormen viner utanför knuten under julnätterna.

Det är roligt att renovera. I alla fall bygg biten. Riva skulle jag kunna vara utan, eller för den delen att bara laga sådant som är trasigt. Där ligger de stora insatserna normalt. Att hålla de där grejerna igång som faller sönder efter hand. Men även där finner jag en viss glädje i att fixa det mesta själv. Kanske inte alltid lika snyggt som när en hantverkare gör det men fungerande. Spackel är min bäste vän kan man nog lugnt konstatera.

Så man känner sig ganska nöjd nu. Dessutom är det roligt att jobba tillsammans med frugan. Lite naturlig samvaro liksom och vi jobbar bra ihop på olika projekt och har det rätt roligt faktiskt. Men fysiskt känner det på mer än vad man kan tro. Man får ont i delar av kroppen man inte riktigt visste kunde göra ont. Men det känns bara gott det också liksom. Lite som efter en löprunda förr i forntiden.

Men nu är det dags för arbetsvecka. Min börjar nämligen med kvällsskift på Söndagskvällarna. En bra tid att arbeta på och som man ofta får mycket gjort under.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.