Categories
Betraktelser & Berättelse

Sömnlöst

IMG_20130920_181716

Sover dåligt i natt. Först kan jag inte somna på flera timmar och sen vaknar jag alldeles kallsvettig och naturligtvis går det inte att somna om efter det heller. Så nu sitter man här nedkommen till kontoret sent och som en trött kodare. Bara hoppas att te återställer en viss vakenhet som kan få maskiner att rulla som de borde i det utslitna huvudet den här tiden på dan. Jag har sällan problem med att sova. Men det är undantagen som bekräftar reglerna, är det inte så?

Det pratas om snö här i Los på torsdag i prognoserna. Två decimeter. Det är väl rätt åt oss Losers kan tänka. Det är de där +400 metrarna över havet som gör det där. När det gäller snö har vi sällan för lite om man säger så. Inget man längtar efter men när den väl ligger där så går den att acceptera. Lite som ryggont. Man får stå ut.

Det har varit en mycket skön helg här i skogen där jag har hållit mig borta från kontoret utom på söndagskväll och sena eftermiddagen. Men då kom en musikerkollega med fru från Ljusdal upp och hälsade på så det blev egentligen inget riktigt gjort då heller. Vi bestämde i alla fall preliminärt en dag för inspelning senare i november och det tror jag kan bli skoj. Jag behöver de där musikkontakterna igen i mitt liv för mitt välbefinnandes skull. Annars blir det lätt bara jobbande. Jag blir dock bättre på det om jag också gör annat. Så fungerar det. Musiken får gärna vara det där andra, men inte så mycket då att det inkräktar på familj och så. Kulnivån räcker liksom. Det behövs inte mer. En ynnest att bli äldre och att kunna ta den insikten med lugnet bevarat.

Näpp nu har teinerna kickat in. Dags att börja jobba.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.