Categories
Betraktelser & Berättelse

Söndag

images (2)

 

Ännu en riktig segdag. Vi sover länge igen. Vad är det som händer egentligen? Tonåringar i alla fall i sovandet igen? Men något virus eller något sådant som härjar runt i gamla kroppar är kanske mer troligt. Eller också är det såhär det är nära döden. Hoppas på virus med de alternativen serverade…

Ser på morgontv tillsammans med fru och tekopp och förundras över inslaget om hur man får mest följare på Instagram. Kräks nästan på inslaget liksom jag nästan kräks på Facebook, Linkedin, Twitter och hela den där ytliga skiten. Vem bryr sig? Vem orkar ägna en tanke åt det? Vem har ett sådant innehållslöst liv? det är bara flöden och låta tiden gå underhållning det där.  Var det inte för ett väldigt begränsat antal personer finns där bland bajskorvarna i de där kanalerna och att jag inte skulle ha kontakt med dem på annat sätt så skulle jag lägga ner det på en gång. Rubbet! Kanske inte denna blogg då. Här skriver jag mest för min egen skull och råkar någon annan läsa så får man skylla sig själv. En del kan säkert missta sig och tro att de känner mig efter att ha läst om hur jag tänker här men då är man bara en lantnolla. Det finns så förbannat mycket mer i min person än det som framgår (och släpps ut) i dessa rader. Såklart. Så är det med alla så varför skulle jag vara ett undantag.

Ute skiner solen. Kallare väder skall vara på gång under veckan. I går gick det bra att sitta ute i t-hirt och dricka sitt kaffe. En ynnest när man nästan är i mitten av oktober. Finns inget som talar för att det skulle vara på något annat sätt idag.  Man får ta det som en present från universum. En present som gör det enklare att leva sen när gråmånader lägger locket över världen. Men det är klart jag har inget problem med de månaderna heller egentligen. Det finns liksom ingen annan tid som det går så bra att arbeta under. Det är de där skitmånaderna Januari, februari och mars som inte är mycket att ha. Bara väntan på bättre månader. Fast skall jag vara ärlig så finns det såklart dagar i Februari som kan få en a dåna när man ser ut över allt det vackra. Så kanske är jag bara orättvis när jag hackar på de där skitmånaderna.

Men nu är det dags att gå ut. Eftersom det är vinterdäck på bilen, alla lampor lyser som de skall, ny olja i motorn så får man ta sig ann utemöbler som skall in och lite annat sådant där ute idag. Allt annat vore att spotta sköna höstdagar i ansiktet.  Kanske skulle man till och med drista sig till att städa lite i källaren under dagen. Det kan verkligen behövas. Lite sotning vore kanske på sin plats också innan man går in igen när mitt på dag blivit till senare eftermiddag och man kan jobba sitt söndagsskift. Dåligt väder = långa söndagsskift, bra väder = korta söndagsskift. Men en sex timmar brukar det hur som helst gå att få ihop också en söndag i konungens Sverige.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.