Categories
Betraktelser & Berättelse

Den stor tröttheten är över mig.

vaeldigt_troett_katt_1

Blå himmel. Tio grader. Höst. Härligt.

Ja man kan gilla det här. Gilla det så mycket att man kan passa på att byta olja och sätta på vinterdäck. Uteaktiviteter. Just däckbyte är sådant man annars gärna gör i slöslask. Men inte förra året och det gav mersmak. Att slippa kravla omkring runt en gammal bil, blöt och frusen är godis och att istället göra samma sak en sådan här dag är som att låta någon annan göra jobbet. Det går liksom av sig själv. Ja just det där sista är i alla fall vad jag försöker utmåla för mig själv innan jag efter en slö lördagsmorgon ger mig ut. Vackert väder förvisso. Den delen behöver det i alla fall inte råda någon osäkerhet om. Man måste ut.

Trött idag. Trött under fredagskvällen igår. Vi satte filmen på paus och gick och la oss istället. Det blev lite fånigt med två personer sovande i varsitt soffhörn framför tv visandes en ganska bra film. Gammlefolkstakter. Men ibland är det bara sova ut man behöver. Man får finna sig i det.

Men inte är man väl direkt som en Duracellkanin idag heller. Nästan lika trött ändå. Man får väl sova middag efter däck och oljebytet. Vila så att man orkar se klart filmen. En halv film borde man väl orka med utan att somna in i den tröttes djupa sömn. Den stora slöheten är över mig. Men det är ju helg så den får hållas.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.