Categories
Betraktelser & Berättelse

Mission of the day

sadesarla

Solen ligger på från söder genom många kvadratmeter skolfönster. Långa skolsalselement hinner inte med att reagera på all värmeinstrålning så det blir varmt, riktigt varmt, 25.1 grader varmt på ett låtsaskontor här ute i ingenstans. Man kan alltså inte klaga. Möjligen då för att man sitter inne, men det är självvalt och ändå inte så pjåkigt heller. Fryser gör man i alla fall inte.

Sitter med min dagliga mugg kaffe. Hittade några kex också. Uppätna nu. Har inget stopp för sådant. Firar segern med en öl till maten. Falafel, men färdigmat så det smakar lite industri fast ändå  inte så pjåkigt som industri kan smaka. Man överlever och blir mätt.

Inlåst numera igen. Låset håller obehöriga borta från låtsaskontoret. Man skall då betänka att det inte varit någon obehörig som försökt komma in den vägen de senaste fem, sex åren. Tio år före det har man väl någon gått fel några gånger då och då. Har inte monterat någon ringklocka ännu så jag lär inte höra om någon vill in heller. Borde kanske det om jag vill se någon människa någon gång när denne någon ändå förirrat sig hit. Det där med ringklocka behövs lite speciallösning för med studio innanför dörren och med mig på låtsaskontor som spelar musik högt nästan jämt. Lampor måste nog blinka istället för signaler ljuda. Vet inte riktigt ännu. Funderar på det där.

Pellets imorgon säger SMS. Men det stämmer inte alltid. Det är långt hit till världens ände och trötta chaufförer ger sig ibland och det är bara de riktigt tuffa som brummar upp hit vid tretiden på natten. Glad när dom än kommer. Just varma rum känns värdefullt och dom är en viktig länk i den kedja som krävs för att få till det där.

Dags att ge sig iväg mot postlådan. Dagens uppgift för låtsasarbetande. Har man tur står dragspelaren där och man kan ljuga bort en halvtimme. Annars är det solen man får nöja sig med. Det är liksom inte så pjåkigt hörnini!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.