“Storm”

Så är stormen, den som inte är en “storm”, över oss. Det blåser som fan helt enkelt och medelvinden är definitivt mer än de 10 m/s som meteorologerna förutspått men kanske 23 då i topparna. Men vi har varit med förut. Eldar i spisen. Äter kvarblivet godis och snart skall jag hälla upp ett glas av julklappswhiskyn som är den lyxigaste jag druckit på länge.

Imorgon får man ta den där skaderonden. Står alla träd kvar? Tak på plats? Hämta skovlar och sopar därifrån de farit, om det nu är så. Ja det händer saker.

Livet på en pinne helt enkelt.

Senast lästa bok

Dödskaravanen av Mats Erasmie

Det här är en fantastisk bok om umbäranden för de Svenskar som utvandrade till Brasilien under början av seklet. Mycket välskriven. Ger tydliga bilder åtminstone i mitt huvud och upplevelsen att läsa den är alltså nästan som att se på en film.

LÄS! LÄS! LÄS!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Lättjan

Diskar, sätter på en tvättmaskin, njuter av det vanliga. Går ner till kontoret. Tanken är att skriva in en “senast lästa bok” men glömmer mobilen uppe och har därför ingen aning om vad den heter. Men klämmer några mail i alla fall. De rasslar såklart in som vanligt. Man glömmer gärna lätt att det finns stora delar av världen där jul och nyårsfirande inte betyder ett skit. Där utveckling och diskussioner fortgår.

Men imorgon låtsasarbetsdag. Och som jag längtar. Därmed inte sagt att det inte varit skönt att vara ledig också. Men ändå, måste jag välja, japp, då knappar jag nog (mest).

Nu kom jag på vad boken heter. Bra, för den är bra och det behöver världen upplysas om.

Annars väntar vi på vinden. Den kommer nästan alltid den här tiden på året. Men “bara” stormbyar på upp till 23 m/s inatt. Fast det räcker det med såklart. När jag låg i lumpen var jag med om en storm ute på Bottenviken. Gick upp på bryggan ett tag och att uppleva ett stort fartyg som går upp över en tiometersvåg och sen ner i vågdalen där nästa våg slår över bryggan är inget vidare. Jag trodde det var slutet varenda gång. Så där kunde man ju inte stå. Men eftersom jag skriver det här så överlevde vi alltså. VCi får väl hoppas att detsamma gäller nattens väder..

Men låtsasjobbardag är det inte idag heller. Åter till soffan, bok och kanske film.