Charlie Granberg lämnar Norra station i Ljusdal efter konflikter

Trist! Men Ljusdal i det s.k. nötskalet tror jag.

 

Artisten och konstnären Charlie Granberg har hastigt lämnat galleriet Norra station i Ljusdal. Han bekräftar för SVT att det finns konflikter.

Source: Charlie Granberg lämnar Norra station i Ljusdal efter konflikter

Fattig och rik

Såklart tittar jag upp på månen där någon gång efter sex. Man vill ju vara som alla andra. Plåtar gör jag dock senare. På kontoret. Ja då är blodmånen ett minne blott såklart. Dagen gryr. Solen suddar ut månljuset. Min vecka börjar.

Den som följer den här bloggen vet att jag inte har något emot måndagar. Flera dagar i rad framför sig att göra saker på känns bra. Jag gillar inte det där sönderhackade. En dag här och en dag där. Ja eller ett år här och ett år där om man tittar på VSCP. Nope, kontinuitet är min grej. Definitivt så. Måndagar lovar det. Hurra! Liksom…

Om världens rikaste betalade en halv procent extra i skatt på sina förmögenheter skulle alla världens barn som inte går i skolan kunna få göra det.

Det måste väl ändå vara något som är fel i huvudet hos dem som tycker att det där är vettigt. Att just det systemet som för mänskligheten framåt. Lyssna på ekot här. Klyftorna leder till slut till oroligheter och krig. Garanterat. Vi kan inte ha en värld där de rikare blir rikare och de fattigare blir fattigare. Självklart inte.

Ändå tycker alltså ganska många att det där är rimligt. Svårt att förstå för mig.


Oxfam: 2018 ett guldår för miljardärerna

100 miljoner människor tvingas in i extrem fattigdom varje år på grund av sjukvårdskostnader. Halva jordens befolkning lever på mindre än 50 kronor om dagen. Varje dag dör 10 000 personer på grund av att de inte har råd med sjukvård.

Source: Oxfam: 2018 ett guldår för miljardärerna