Vad skall vi göra idag?

Vi frågar oss vad vi skall göra idag. Det regnar. Det är för lite bensin i tanken på bilen för att ge sig ut på en längre tur med den. Det som hade varit det självklara valet egentligen. Ut. Iväg. Se nytt. Tills man längtar hem till sitt igen. Kulan, boet, drar en alltid till sig till slut ändå. Som att ge sig iväg gör när man är i den.

Men vad man skall göra alltså. Semester. Om det inte vore semester var det såklart inget problem. Men nu är det det. Ja och det finns att göra. Massor. Men är man nu ledig så vill man känna att man väljer själv. Så soffan med en bok är ett alternativ. Men man har kört slut på det där alternativet lite nu. Orkar liksom inte mer av samma. Man kan iof välja en film istället för en bok men man har sett MÅNGA filmer vid det här laget också. Studion kanske. Jag fick igång allt igår. Det går att spela in saker igen. Men cirka tretton grader där nere. Ingen jätteskön värld att sitta i. JA somna kanske. Sova tills man vaknar. Men först borde man väl helst vara trött…

Sikna problem man kan ha en sådan här lördag mitt i semestern. Livet är hårt.

Senast lästa bok

Hästkrafter av Lars Mytting

Egentligen skall man väl vara sådär oerhört fascinerad av gala bilar som en del är för att få riktig behållning av den här boken. Men ibland kan beskrivningen av en valnötsinklädd instrumentbräda i en gammal Jaguar bli till poesi också för någon som inte är det, ja och man gillar och förstår såklart med hela sitt väsen varför skönhet har fått komma före funktionalitet där bland bakelitknappar och mätare.

Mytting är redan en av mina favoritförfattare. Den här boken befäster bara den uppnådda  positionen.

LÄS!

Andra böcker jag läst finns här.

Senast lästa bok

Boken om Joe av Jonathan Tropper

Tydligen får en bok vara hur bra som helst. Ja egentligen visste jag ju att den här var bra liksom föregångarna. Ja i alla fall hoppades jag det. Förutsatte alltså om v nu skall konkretisera det hela. Tropper är en favorit. En sträckläsare helt enkelt. Går liksom inte att sluta läsa när ett kapitel är slut. Man måste fortsätta. Fantastiskt att ha i hyllan under semestern. Man blir lycklig av sådana här böcker. Ohhhhh…. hooooo…. liksom.

LÄS och NJUT!

Andra böcker jag läst finns här.

Några dagar

Några dagar in i semestern. Ja jag kämpar på. Semester är liksom inte gjord för sådana som mig. Men lite normal vill man ju åtminstone verka så jag håller mig – i stort sett – borta från låtsasjobbet. Antagligen är det för att jag ALLTID har semester – åtminstone enligt vissa – som vet – som semestern inte riktigt sätter sig i min själ.  Fast skit samma. Ibland är det riktigt skönt. Trotts ishavskyla och blåst ute. Inne stannar man alltså. Helst.

Skitsommar.

Hängmatta är inte att tänka på här här på kullen. Inte gräsklippning heller. Det regnar lagom ofta för att gräsmattan alltid skall vara blöt. Har man den billigaste möjliga modellen av gräsklippare kan man definitivt glömma klippning av blöt gräsmatta. Hopp dock om att morgondagen skall göra det möjligt att leverera på den punkten. Fan trot’ bör man väl tillägga.

Annars händer alltså ingenting. Noll. Zip. Jag kör igång studiodatorn igår. Det som finns kvar av den och studion. Det tar några timmar att få grejer att låta igen. Tar några timmar till att få dem att spela in saker. Vill man göra musik får man ha tålamod. Endera dagen skall jag få till det sista också. Gitarren blev i alla fall stämd. Ja en av dem.

Men här kan jag ju inte sitta. Jag ser saker runt omkring mig som jag borde ge mig i kast med. Men semester faktiskt. Aja Baja

Har i alla fall inte återupptagit Facebook. Alltid något.

Senast lästa bok

Den fjärde handen av John Irving

Det är tillräckligt mycket sex i den här boken för att den skall läsas av en hop människor som är fler än ett tjog eller ett dussin. Men tyvärr, den är så jävla tråkig, För min del läser jag klart den enbart för at jag beundrar språket och skrivkonsten. Historien åker i Sverkers soptunna.

Andra böcker jag läst finns här.

 

Semester

Fredag och semester. Grön IKEA soffa hägrar. Jag är förbannat trött. Inget ovanligt med den där tröttheten i kombination med fredag. Ofta slutkörd då. Låtsasjobb tar på åldringar som mig. Ni andra är säkert hårdare och tåligare och allt det där än vad jag är. Ja och jag har en tendens att köra hela vägen in i väggen. Lyssnar sällan på det där “vila nu annars…” mendan det pågår. Flytet. De älskade flytet.

Men nu fyra veckors semester alltså. Känns lite skrämmande från den position jag befinner mig i just nu. Alltså vad skall man göra? Hmmm…

Det får bli som det blir. Lite studiotid skall det hur som helst bli. Den är eftersatt. Om det nu blir någon regnvädersdag…

Något litet ord skall jag väl få till här under ledigheten också.  Kanske. Eller inte. Det visar sig.

Ha det så gott i sommaren vänner!

Fantastisk service

K’s popkornmaskin började blixtra och gav upp igår. Så jag skrev till Clas Ohlson undservice och undrade om garantin gällde. Fick det här svaret

Hej Åke och tack för ditt mail!

Garantin gäller fortsatt då vi erbjuder 2års garanti.

Vi skickar dig en ny på garantin men önskar att du sänder den felaktiga tillbaka till oss då vi gärna kollar upp dessa för säkerhetsskull.

När du får den nya popcornmaskinen så följer det med en My Pack Return lapp som du kan använda för att returnera den trasiga maskinen.

Hoppas att detta känns som en ok lösning.

Har du fler eller andra frågor till oss så är du varmt välkommen att  kontakta oss igen.

Det kallar jag bra kundvård.