Categories
Swedish

Sista lasset

pelletsbil2

Imorgon sista fyllningen av pelletsbilen för den här säsongen. Fyra ton till att elda upp. En jäkla massa koldioxid blir det. Väldigt lite sot. Sextio liter ungefär från fyra ton. Men miljöräkningen är noll om vi nu kan lita på att nya träd sätts och det skall vi väl kunna göra i Sverige med skogsstyrelsens allseende öga över hyggena.

Att köra igång elen på varmvattenberedaren och städa ur i källaren skall dock bli riktigt skönt. Helst så skulle man väl värma vattnet på sommaren med någon bättre metod också men vi har inte haft råd till det ännu. Vindkraft och solfångare vore skoj att leka med.

Just uppvärmningen är det som drar pengarna i det här huset såklart. När jag har firman vilande så blir det dubbelt så dyrt eftersom systemet är draget så att det inte går att stänga av kontorsdelen helt. Men firman snurrande så är det inga problem alls eftersom man då kan betala hälften av uppvärmningen med oskattade pengar. Det märks kan jag lova. Just det är också anledningen att jag inte har firman aktiv. Det är ju i högsta grad kontraproduktivt eftersom det är där man skulle kunna fixa en utkomst över tid. Men jag vill inte chansa längre. Uppvärmningen vill jag ha säkrad. Vi har kämpat nog med små marginaler i det hör huset. Men hittar jag uppdrag som ger mig 50K garanterat över en vinter så finns det ingen tvekan.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.