Categories
Musik

Fredagsstämning

Jättar vandrar över slätten.

Categories
Betraktelser & Berättelse

Det värsta

Det värsta med att använda sina egna grejer att det liksom inte finns någon att gnälla på. Alltså ingen att skrika “!jävla skitdjävul” till. Ja en som inte hör och alltså inte tar skada av kraftuttrycket men som har designat “skiten”. För att få ur sig alltså. MEN… Har man själv konstruerat grejerna ja då är det bara att stå sitt kast. Designa om. Rätta. Greja på tills man blir nöjd. Tills saker fungerar som de skall fungera. Ja och att känna lite ödmjukhet också i hela den där processen skadar inte. Det är svårt. Att tänka på nästa gång man svär över någon annans grejer.

Här började alltsammans för två veckor sedan när det var dags att stänga av Hulken. Då behövs ändå varmvatten. Jag har sedan länge bestämt att köra det med mina mina egna grejer. Javisst. Inga problem. En dag och sen snurrar det. Men när jag skall uppdatera firmware på en av noderna uppifrån kontoret så hittar jag en bug. Ja och sen när jag tittar på den så hittar jag en bug i en annan del och sådär fortsätter det. Till slut som värst tror jag att jag befinner mig tolv steg från själva uppgiften. Stor frustration.

Den här veckan har alltså inneburit att jag löst saker där borta från de där tolv stegen och vandrat steg för steg tillbaks. I förgår fungerade allt igen. Men då skall man fixa releaser på allt som är inblandat också. Det tar några dagar det med. Jodå. Så med lite tur är jag kanske tillbaks på spåret igen på måndag. Tur var det. Joho ja.

Tanken var annars att göra en demo. node-red + VSCP. Inget märkvärdigt. Kommer alltså vad det lider.

Annars längtas det efter värme här. Men nästa vecka ser bättre ut. Kanske kan man ta av sig ett lager kläder då. Ja och ändå gå omkring. Har varit omöjligt nu ett tag. Nära att trycka på pelletsbeställarknappen flera gånger. Men härdar ut. Som förväntat av en ocool gubbe.

K skall lämna covid19 prov till FH. Militären skall hämta. En hel procedur att följa med knackningar och annat. Själv hoppas jag att dom kommer med helikopter. Då skulle till och med jag som gift med provtagningsobjektet känna mig märkvärdig. Ja det gör jag såklart ändå. Gift med en av de av Folkhälsomyndigheten provtagna. WOW liksom. Sådana stålar satsar dom inte på ocoola gubbar inte.

Snart dags för grön IKEA-soffa. Brasan brinner redan. Jag menar kan det bli bättre än så. Hittar man en film som man inte ser så…

Trevlig Helg!