Låtsasjobbet


Aprildagar. Vårdagar. Härliga dagar.

I förra versionen av VSCP så la jag in en funktion för att skapa tabeller som sen kunde användas som underlag för diagram och analyser av data. Alltså grejen är att man har eventen som kommer in med mätvärden och så bestämmer man vilka som skall samlas i en tabell och så vips så gör de det. Ja, lite dra och släpp om man någonsin hinner med lite UX jobb då.

I den version som förhoppningsvis kommer ut innan sommaren så finns nu en SQL databas i grunden. De användardefinierade tabellerna blir nu kraftfullare och man kan logga annan data än bara mätvärden och sen hämta upp den här informationen i alla interface (tcp/ip, websockets, rest, mqtt..). Som tidigare så finns en normal variant som växer och växer över tiden och en med bestämd storlek som fungerar som en ring buffert men i den ny koden finns också en max variant som börjar om när den är full. Naturligtvis går det att köra olika statistiska analyser på informationen i en tabell. Blir faktiskt riktigt coolt. Men tar såklart många timmar att realisera. Alla dessa interface liksom. Men målet är alltså att man först talar om vad man vill samla i form av mätdata. Sen presenterar den informationen i tabellform eller i diagramform med minsta möjliga mängd kod eller ibland med ingen kod alls. Klipp och klistra kanske. Ja om jag alltså får tid med UX jobb någon gång. Känns långt borta just nu dock…

Japp det är det som puttrar just nu. I alla fall när jag hinner sitta ned och skriva kod. Mycket annat…

Nästa del är discovery. Redan idag kan man ligga och lyssna på VSCP’s multicast kanal efter de VSCP enheter som finns i ett system. I den nya versionen kommer det här att utökas så att man kan namnsätta enheter och alltså hantera dem utifrån deras namn men systemet kommer också att själv hämta upp information från enheter och publicera den informationen på multicast kanalen. En cache för mdf’er kommer också att finnas. Ja MDF’er (Module Description File) är de självbeskrivande xml filer varje modul har som beskriver hur den kan konfigureras, vad den kan göra, var manualen finns, var bilder finns, ja en massa sånt. Jodå den kan innehålla wizards för hur man gör saker också.

Ja, sen är det en massa andra saker som skall fixas….

Kanske är bra att det är två månader kvar till det vi kallar sommar här i Sverige. Hur i helvete skall jag hinna liksom till sommaren? Det är ju bara jag liksom. Två händer, ett öga och för många idéer. Suck!

Hello world lär barn att koda på läger – stöttas av techtungviktare – Breakit

Bra där! Att väcka intresset är det viktiga. Om det nu ligger där och lurar. MEN man är ingen dålig människa om man tycker att programmering är urtrist, värdelöst och skittråkigt. Nope, alla behöver inte bli programmerare eller behöver ens förstå vad det handlar om.

Att bli en riktigt duktig programmerare kräver så klart mycket jobb, men det viktigaste för oss är att väcka intresset”, säger Ulrika Dellby.

Source: Hello world lär barn att koda på läger – stöttas av techtungviktare – Breakit