Som…

Nere på låtsaskontor. Skön känsla. Vattnar blommor. Svarar på några mail. Tar bort hundratals. Vill skriva ut två inkomna fakturor. ctrl+p. Från vänster. Som ett svårt gitarrackord. Kommer på att det finns en ctrl till höger också. Lättare nästa gång. Men enkelt är jobbigt. En högerarm är bra att ha. Men det bli vänsterhandsjazz ett tag framöver alltså.

Men livet är inte så dåligt. Det kan man såklart inte påstå. Lägger mig nog en stund i soffan igen.

Till väders

Det är en sådan där dag när man har annat för sig. Nope, livet, inte ens mitt, består bara av knappande. Idag alltså en sådan dag då ocoola gubbar ger sig ut i den riktiga världen. Också Fantomen ni vet…

Jag gillar människor. Har alltid gjort. Speciellt gillar jag att fantisera om människor. Som två unga kvinnor med ett varsitt spädbarn i knät på ett matställe idag. Nog var det på väg mot fjällen allt. Eller möjligen på väg hem därifrån. Ja gubbarna var ju med de med. Alltså också dom på väg dit eller hem. Möjligen hade dom bara varit i Järvsö. Tog sig en bit mat innan de drog ner hem till Stockholm igen. Ja ni vet. Man vet hur och var de bor. Att den ena familjen bråkar ganska ofta. Hur deras gemensamma nyårsfest ser ut. Eller semestern på västkusten där, ja Kent heter han, den enes man, lånar sina föräldrars sommarstuga. Ja på Tjörn. Inte illa alls. Räckor, båtar, hav och sol. Ja och så vidare. När vi går känner jag dem nästan utan och innan. Hejar lite lätt med en nick när jag går. Blir kanske bjuden på deras nästa nyårsfesten.

Men människor alltså. Spännande. De döljer så mycket där i sina huvuden och i sina liv. Kan inte få nog av det där. Hala anledningen faktiskt till att jag läser böcker. Där får man ju krypa in i en annan människas huvud. Nyfikenhet och vetgirigheten är mina drivkrafter.

Ja det blir ju några till sådana där lära känna personer episoder under dan. En riktig höjdardag alltså. En person jag möter känner jag till och med. Eller borde känt. Ändå är det ljusår mellan oss. Jag kan bara läsa ringaktning och ointresse. Allt annat är dolt. Känner själv inte mycket. Tråkigt att det är så är det hur som helst.

Men nu hemma. Musikabstinens. Helglängtan. Bok och film och sova. Så mycket knappande blir det inte idag. Däremot en kanna kaffe, Men nu musik. Mail. Sociala nätverk. Sen helgledigt.

Oxfam: 2018 ett guldår för miljardärerna

100 miljoner människor tvingas in i extrem fattigdom varje år på grund av sjukvårdskostnader. Halva jordens befolkning lever på mindre än 50 kronor om dagen. Varje dag dör 10 000 personer på grund av att de inte har råd med sjukvård.

Source: Oxfam: 2018 ett guldår för miljardärerna

12.5% Vind

Just när det här skrivs kommer 12.5% av Sveriges energi från vindkraft. Inte illa eftersom alla experter sa att att energislaget inte var att räkna med för inte allt för länge sedan. Jag minns att man speciellt sa att i skogsområden var det helt omöjligt med vindkraft. Men vill man löser man. Nu byggs det parker om aldrig förr i skogarna.

Elpriset är tydligen högt nu och skall bli högre nästa vecka när det blir kallare i landet. Men fortfarande exporterar vi. Det är f.ö. ganska häftigt det här med IOT i praktisk tillämpning, dvs realtidssiffor ute på nätet för det mesta. Man kan skapa sig sin egen bild av om, det verkligen går åt helvete eller om det inte gör det.

Jodå! Liksom!

En häftig siffra är den här

Tyskland och Danmark. Nära hälften av energin kommer från vind när det här skrivs. HÄLFTEN. Tänk om någon sagt det under debatten om kärnkraftsomröstningen. Experterna hade nog skrattat ihjäl sig. Man kan dra slutsatser om experter av det såklart. Om man vill. Om man så önskar. Men de flesta gör ju inte det såklart. I alla fall så länge de säger att det går åt helvete.