Senast lästa bok

Tankar om pelargoner av Lasse Anrell

Man skall antagligen vara tant eller i alla fall Pelargonfjolla för att gilla den här boken och det ena är jag nu onekligen. Gillar den alltså. Hämtar upp lite tips. Stärks i det där att inte bara följa medföljande anvisningarna utan testa själv.

De blir ens vänner de där pelargonerna. Man går runt och noppar dem och pratar en stund med var och en. “Mina tanter” kallar jag dem några har stått på en bondgård i Roteberg, Edsbyn och tjuvlyssnat för mer än hundra år sedan innan de hamnade här för att utföra samma syssla på ett låtsaskontor.

Gillar du pelargoner kan du gott läsa den här boken. Den är lite tvärt emot Tender turns tuff då såklart. Det tuffa behöver det mjuka.

Alla andra böcker jag läst finns här.

LångFredag (puckelvariabel)

Klockan är snart tolv här på låtsaskontoret. Egentligen vill jag inte ge mig alls i enhandsknappandet. För det har faktiskt blivit något idag. På riktigt. Fast det tar tid. Mycket tid. Sätt höger arm bakom ryggen själv och prova skall du se. Det är frustrerande. Mus och tangentbord. Men måste man får man också till det mesta. Vi levande är bra på det viset. Vill leva. Vill få ut något genom våra händer.

Men ge mig. Måste väl det. Påsk är familjehelg. Egentligen har väl allt det där börjat redan. Det intrycket har man i alla fall fått av flödet på sociala medier. God mat. Släkt och vänner. Vin. Öl. Whisky. Ja och en och annan resa verkar vara det som gäller. Inte många verkar jobba och ännu färre (låtsas)jobbar i sitt anletes svett.

Så jag får väl sälla mig till alla dessa frossande, mysande, sömniga människor jag med. Ta upp allt det här på tisdag när det är tillåtet igen. Hmmmm…. Kanske är det måndagskväll som gäller förresten enligt kär gammal familjetradition. Nåja, det visar sig. Ger sig. Löser sig. Den som inte knappar får se liksom.

Avslutar väl med en Glad Påsk till er minus två som läser. Glada påskar kan man ju aldrig liksom få helt nog av.

Eller hur?

Kaffe nu!?

Nej vet ni vad, det vore dumt. Nu skall jag läsa en stund och sen sova den tröttes sömn, hårt och kärleksfullt (nåja) kramad av mitt kära svarta axellås ännu en natt. Jag skulle ge några spänn för att få sova en natt på höger sida nu såklart. En lyx man inte till fullo uppskattar när vända sig i sängen tillhör vardagligheterna. Nåja, jag ligger i all fall still…

Först

Först går man då en hel lång vinter och väntar på ljuset och så kommer det då och vad gör hen av ordning då? Jo hen drar ner varenda persienn som finns att tillgå. Handlar som en galning såklart. Handlar orationellt när man istället borde ge sig ut i det fria och utbrista i vårvrål och rullar sig, obeskrivligt gladlynt, i de första upptinade gräsfläckarnas vårliga prakt.

Men det som står på skärmarna är gud såklart. För mycket ljus gör skärmarna svårlästa. Det vill ingen. Man vill ha intryck. Starka. Verkligheten där ute mäter sig inte med alla de sociala flödena. Nope, inte ens när natthimlen ser ut som den nedan.

https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Norwegian_spiral_ano

Norwegian spiral anomaly

Sen sitter man där i mörkret och längtar ut, och hem och bort och upp och ner och…