Categories
Betraktelser & Berättelse

Soppatorsk

adult book boring face
Photo by Pixabay on Pexels.com

Nu, soppatorsk. Slut på all energi. Men det må väl vara hänt. Det har snart gått en dag. Det behövs lite läsning och en bok innan man orkar fortsätta. Metod att fylla soppa i tank. Alla levande varelser behöver vila. Fast hur är det egentligen med de encelliga? Sover de också? Borde ta reda på det… Google ger i alla fall inget svar.

Hur det är med släkten i Holland är väl en annan frågeställning. Alltså det där ursprunget till vaccinodlingarna. Verkar dock ganska vagt. För vagt för släktträff antagligen.

Tänker på Janne idag. Backa Jan. Vid den här tiden brukade han komma sättande med en whiskypava. Hummande. Vi drack kaffe och pratade strunt en timme, sen for den gode mannen vidare. Jag satt kvar och kände att jag verkligen inte förtjänade en enda whiskydroppe av den, ofta dyrbara, whisky han lämnat. Ja och varför dick jag den? Men det var bloggen han läste. Gillade en del. Vi var verkligen inte överens om allt. Men skrockade åt annat. Men en god man. Tillsammans med en morbror en av de bästa människor jag mött. Saknad så in i h:e. Såklart.

Sådant där händer en väl bara en gång i livet. Jag är tacksam för att ha fått upplevt godhet utan förväntningar om något i retur. Den rena formen. Destilatet av gott.

Imorgon skall jag testa att ta den där säsongsinfluensasprutan igen. Hoppas på “bättre lycka nästa gång“. men har en till chans också innan dörrarna stängs. Tycker det känns väldigt konstigt att man tränger ihop de svagaste i samhället i en lokal i dessa tider på det sätt man gör. Låt vara att de är vaccinerade, men ändå. Vore jag ett virus skulle jag ropa “HURRA“.

Fågelfrö var det alltså inte lätt att få tag på i Los idag. Slut. Problemet är säkert alla containrar som ligger där dom ligger i USA. Finns inget att skicka grejer i. Amerikaner skiter väl i resten av världen. Ändå kan man inte helt avvisa dom heller. “Amerikanarna“. Utan dom vette tusan hur andra världskriget hade slutat. Men herrefolk ser dom sig väl som. Kineser är väl på väg ditåt också. Medans ryssarna slåss för allt vad dom är värda från en position av evigt mindervärdeskomplex som de själva skapat. Men det är “samhällsapparaterna” som är dysfunktionella. Folket överallt och i alla länder är för det mesta bara som oss andra. Skapligt vettiga alltså. Om man vill se det.

Annars är den stora händelsen imorgon sophämtningen. Brunt + grönt kärl skall tömmas. Det är inte varje vecka det sker minsann. Det är nästan så man skall ställa sig bredvid kärlen och stå där i givakt med Ljusdals kommuns vapen i flaggform hissat.

Fast det kanske är att överdriva. Jag borde i alla fall tar mig ut och tömma en av papperskorgarna här på kontoret i den gröna. Problemet är att det är förbaskat kallt där ute. Ytterligare problem är att jag är frusen av mig. Ännu mer problem finns i form av halka. Så kanske skiter man i det. Det finns plats kvar för mer skrot. Dessutom har jag tre tunnor till här på kontoret. Det blir inte så mycket sopor nu för tiden när man källsorterar nära nog rubbet. Resultatet är att soptaxan hela tiden går upp. För att kunna hålla igång apparaten. Fast rätt billigt ändå. Det måste man ju tycka.

Men nu alltså ge upp för idag. Det är nog nu. Ja det är det.

Liksom.

ps Fast Hulken kräver ju mat han med såklart. Honom lyssnar man på. Såklart. Annars börjar han ilsket hoppa där nere i källaren. Grön och stor och arg. ds

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: