Categories
Betraktelser & Berättelse

Yoghurt

Löningsdag och Bollnäs. Bunkring. Vi gör en stor handling i månaden. Sen fyller vi på med fil och yoghurt och lite frukt någon gång ibland under resten av tiden. Vanligtvis inträffar storhandling fredag efter löning. Men idag skall den ske direkt, nu, på stubben, pronto. Det är julförberedelsernas fel. Det skall bakas på fredag. Då finns inte tid till handling. Nope!

Så så är det. Bollnäs fram och tillbaks. Fattigare när man återvänder än när man åkte. Tröttare med. Klockan hinner bli tio innan vi är hemma. Det är inte mycket låtsastid kvar av en sådan dag för låtsasjobb.

Det tråkiga med en sådan här dag för min del är att hela dan blir pajad. Vi skall inte åka förrän vid fyra. Men för mig blir dan bara till en väntsträcka fram till den där tiden då det skall faras iväg. Jag kan inte riktigt gå in i koncentrationen när det är något i görningen senare. Jag kunde lika gärna ligga och sova tills det är dags. Och, javisst jag segkodar, går ut och skottar upp nattens snö, plockar ihop lite, segkodar lite till. Något riktigt låtsasjobb blir det liksom inte. Mest vänta-på-nästa-grej-jobb. Hatar det där hos mig själv. Förstår inte riktigt varför det blir sådär. Det finns hur mycket som helst att göra. Det som skall göras är inte tråkigt, …. nåja… inte SÅ tråkigt. Förresten har jag inget emot de där tråkiga grejerna. Jag fixar dem. En efter en. Bort med dom. Så att man får ta sig fram till de där minuterna av kul, kul, roligt. Färdsträckorna är inget problem så länge jag ser målet.

Nu sitter jag här på låtsaskontoret och undrar om det inte helt enkelt är bäst att gå och lägga sig helt enkelt. Det är en ny dag imorgon och kanske – kanske – kan man vakna pigg och utvilad och fånga den.

Fast egentligen skulle man väl låtsasjobba en timme till. Ta igen det som förlorats. Ja, åtminstone lite. Men va fan. Vad är det för ett liv. låtsasjobbar jag inte tillräckligt mycket som det är? Är ens det ett vettigt liv?

Kanske. Kanske inte.

Det går att ha åsikter om den saken. Men svar…. Nope…

Mer snö blir det hur som hest imorgon. En decimeter säger prognosen. Japp, den skall skottas upp den med. Det har jag inget emot. Det kan till och med vara skönt att stå där ute med skyffeln och flytta snöflingor från ett ställe till ett annat. Fast prognoser är prognoser. Man vet först imorgon hur det blir med det där.

Men va fan. Går ner och hälsar på Hulken lite. Honom kan man alltid fördriva lite tid med. Den store gröne är en bra lyssnare. Alltid redo att lyssna på en ocool gubbes gnäll.

2 replies on “Yoghurt”

Du får byta inställning lite till Bollnästripparna! Du skriver “Fattigare när man återvänder än när man åkte”. Jag håller inte med. Hur kan du vara fattigare när du har bilen full med mat?

Visst har resan kostat både energi och pengar, men lite positivt är det väl 🙂

Tänkte faktiskt så när jag skrev det där också med orkade inte riktigt utveckla det hela. Men pengar beter sig ändå inte riktigt på samma sätt som energi gör lik förbannat. Då funnes inte sådana som Bill, Warren och Jeff. De flesta andra av oss, hur än positiva vi än är, är väl lite lurade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.