Icas vd lever nu som ­Caroline: ”Folk tycker det är ett glastak som är krossat”

Jag tycker tamefan det är häftigt att bo i ett land där det här är möjligt, ja och möjligt för att det såklart skall vara möjligt.

Här är min hyllning.

Näringslivstoppen Carl Farberger har gjort en könskorrigering och ­lever nu som Caroline.

Source: Icas vd lever nu som ­Caroline: ”Folk tycker det är ett glastak som är krossat”

Ungdomar mötte robotforskare: “Vi håller på att automatisera bort oss själva”

Stiftelsen för strategisk forskning har gjort en lista över de yrken som har störst sannolikhet att ersättas av artificiell intelligens inom 20 år. Fotomodeller toppar listan med 98 procents sannolikhet, följt av redovisningsassistent och biblioteksassistent.

Source: Ungdomar mötte robotforskare: “Vi håller på att automatisera bort oss själva”

Efter 1000 procents uppgång – Plejd tappar på rapporten

Plejd, som säljer uppkopplad belysning och lösningar för hemautomation, fortsätter att öka försäljningen. Men efter en våldsam uppgång är det ändå inte tillräckligt för marknaden som sänker aktien.

Source: Efter 1000 procents uppgång – Plejd tappar på rapporten

Halvvecka

Halvvecka. Hälften avverkat. Hälften kvar. För mig fick gärna hela veckan vara kvar. Japp. Varje dag.  Det tid jag behöver, det är tid jag vill ha. Och så älskar jag det jag pysslar med. Jag tror man skall vara lycklig bara över det faktum att man känner sådär.

Hur lyckliga borde förresten inte ni andra med liv, jobb och investeringar vara då!? Kan man undra.

Förresten. Veckorna kan få ta slut. Fast bara på fredagar. Resten av veckodagarna får det gärna vara en full vecka kvar. Enkelt i teorin men svårrealiserat. Såklart.

Annars, Stockholmsväder, nåja, Mälardalsväder. Slask. Regn. Mörkt. Perfekt programmeringsväder med andra ord. Vädret har bidragit mer till Svensk BNP än alla andra faktorer tillsammans. Tror jag. En kortmeningsmänniska.

Upprepar.

Tror jag.

Man kan tro på så mycket.

Liksom.

Har kafferast just nu. Därav bloggskrivandet. Har man inga arbetskamrater och vill prata av sig så finns inte många andra möjligheter. Det hjälper liksom inte att sitta och prata för sig själv. Fast såklart är det ju precis det man gör när man skriver blogg också. Men man kan i alla fall låtsas att det man skriver är riktat till och läses av någon.

Man kan låtsas mycket.

Liksom.

Kaffet smakar faktiskt skapligt. Inhandlade två paket märkeskaffe och två paket lågpriskaffe. Tog ner ett lågpris hit. Det smakar inte mer skit än det brukar göra annars. Så jag är nöjd. Men brukade en kopp te på morgonen. Man måste variera vardagen åtminstone lite. Och egentligen föredrar jag nog te. Men har man nu kämpat sig till att tycka om kaffe så är det ju synd att sluta. I alla fall utan att börja med något annat.

Liksom.

Mer har jag inte att säga idag. Det är väl egentligen ganska illa att det är så. Men ett faktum. Han, den kände journalisten och tv-personligheten som kallade min blogg svammel, ja, han får rätt än en gång. Tänka sig.

Fast nu åtminstone slutsvamlat för idag.

Liksom.