Categories
Betraktelser & Berättelse Meterologi

Det saftade i en stund

Det saftade i en stund. Men det har lugnat sig lite betydligt nu. Blåsten. UPS’en hickar dock till lite då (den piper frenetiskt då) så strömavbrottet är kanske inte långt borta. ctrl+s är alltså mer flitigt använt än brukligt idag.

Blåst under natten. Har använt ett dygnsmedelvärde fram till niotiden, därav de låga värdena under natten. Momentant värde på den övre nu. Proffsmodellen bangar vid sjutiden kan man se. Tittar man på temperaturerna för samma tid

Så ser man att det är ungefär vid den tiden som temperaturen kryper under nollan. UTC tider på denna så man får addera en timme för Svensk tid. Gissar att grejer frusit fast alltså. Intressant är det rejält snabba droppet vid sextiden (UTC 5) som SMHI spådde skulle ske en timme senare. Effekten när världen fryser ser man tydligt när temperatursänkningen planar ut under iskristalluppyggnaden.

Frysboxen den jobbar såklart på som om inget har hänt.

Men vad den har att göra med det hela, ja, det kan man ju undra.

Jag en nörd? Näääää….

Nisse min granne skrev väderobservationer i sin almanacka varje dag ända sedan 60-talet. Död nu sedan många år. Jag har alltså tagit över hans “arbete” i det där. Han kallade dessutom alltid skogen här på berget för sin skog. Jag trodde det faktiskt var så i många år innan jag fick reda på att det är kommunen som äger den. Min också alltså. Fast kanske ändå alltid mest Pytt-Nils skog.

Dom där almanackorna borde man såklart ha sparat. Kanske gjorde någon det. Man hoppas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.