Categories
Betraktelser & Berättelse

Morgon

Upp med alla fönster! Det är som “släpp fångarna loss”. Hänger tvätt. Står där och lyssnar på fåglarna en stund. Det är lätt att leva nu.

En ny vecka. En ny dag. I omvänd ordning eller huller om buller, eller kanske ändå bak och fram. Vad vet jag? Men jag går in i detta nya med tillförsikt. Midsommar nästa helg. Förra året tillbringade jag den här veckan, midsommar och veckan efter på sjukhus. Gävle. Våning tolv. Infekterad. Har lite att ta igen alltså. Så här skall alltså tas igen.

Jordgubbstårta är beställd till fredagen. Sen grillat. Kanske lite billig cider. Möjligen en nypa godis och lite glass. Får man sen sitta där ute i trädgården en stund på det, eller ännu hellre slänga sig en stund i hängmattan, somna där lätt vaggad, ja då önskar jag mig inget mer.

Fast nu skall jag knappa lite. Det finns en glädje där också. Med öppna fönster blir den ännu större. Koltrastsång och buggfria rader. Jo jo. En drömtillvaro såklart. K har avslutningsfest idag. Sen börjar en enklare tid också för henne. Det är bra det. Det fortplantar sig över kullen allt det där sköna.

Så låt den här veckan ta fart. Låt den här veckan krypa in i oss och stärka oss så att vi långt, långt, LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT där borta klara en kall vinter till. Japp, så blir det. Troligen. Ja nära nog bestämt.

Njut kamrater!

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.