Categories
Betraktelser & Berättelse

Stor kuk

Jaha, Det var idag det var dags för Urolog i Hudiksvall. Återbesök. Ja det har blivit några genom åren. Man skall bara kissnödig när man kommer dit så jag startar min resa tidigt i förhållande till min tid. Tänker: drick kaffe, drick dricka, drick… där, på sjukhuset, innan det är dags.

Kommer till sågen i Färila. Sen är det kört. Gaspedalen i botten och därifrån vill den inte röra sig. Gaspedalwire som gått av troligen. Resan är slut där. Åker på tomgången till närmaste parkeringsficka. Stannar. Suckar lite. En julklapp från han/hon/det/gud. Precis vad man behöver före jul. Alla borde få en. Ringer efter bärgare. De kommer om en timme eller två. Är på annat jobb.

Ställer mig och liftar. Har tur. Får skjuts till Färila av ett gäng gulvästar. Jag har tur igen (jag har ALLTID massor av tur) och det går en buss till Ljusdal om fem minuter. Jippie liksom. Missar första bussen till Hudiksvall. Funderar på att åka hem och dra ett täcke över mig. Men bestämmer mig för att klara av det där läkarbesöket. Det blir lite tight tidsmässigt men kan gå. I värsta fall får jag väl nöja mig med att boka en ny tid och sen åka västerut igen.

På urologen är man hur vänliga som helst. Jag får komma in direkt. Allt är OK. Bättre värden. Ingen cancer i sikte. Troligen. Åtminstone ingen som har bråttom. Visst, prostatan är tre gånger så stor som en normal prostata och man önskar att det var kuken som var tre gånger så stor som en normalkul istället, – såklart – men han/hon/det/gud ger och han/hon/det/gud tar. Man får vara nöjd med det man har. Mycket nöjd med beskedet att jag står kvar på kontrollistan. Det blir kontroll om ett år igen. Tack Jerker P. för det.

Ja sen är det bara att ta sig hem. En trasig bil är en bil och fortsatt liv är fortsatt liv. Så i jämförelse med hur det skulle kunnat vara så får väl undertecknad vara mycket nöjd med dagen. Allt annat vore väl otacksamt mot det man värderar högst.

Fast lite moloken är jag kanske ändå när jag kommer hem på kvällskröken. Behövde verkligen inte detta bilhaveri just nu. Dålig timing. Om det nu finns någon bra timing i det fallet då såklart.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.