Hinsides eller utsides

En lördag som regnar bort. Det gör inget. Det finns en soffa, en bok och det finns godis och en kudde. Ja och jag sover. Har varit trött hela veckan. Helgen är inget undantag. Toppar allt det där med några filmer tills det är sovdags. Trodde man blev piggare av semester men hade tydligen fel…

Idag uppe vettig tid i all fall. Ut och ut och ut. Kuling i byarna. Kalla vindar. Vad annat att vänta. Vi ger oss högre upp på berget vi bor på. Hallon. Plockar på. Hittar lite kantareller på hemvägen. Vi har äntligen i alla fall några ställen för de gula läckerheterna men oj vad många fler sådana hot-spots vi är i behov av. Men nöjda idag. Några liter hallon och en hög kantareller förgyller en söndag. Jag skulle egentligen ha satt upp två pelare. Nu blev det inte så. Ibland blir det helt enkelt inte som man tänker sig. Ja för det mesta om man funderar på det. Det är som det skall vara.

För första gången i mitt liv ser jag ett getingbo i ett träd där ute. Fotbollsstort. Respektfullt backar vi. Men varför ser man dem så sällan sådär på ett träd. De jag ser hänger alltid i anslutning till byggnader. Det borde ju vara ganska vanligt om man tänker efter. En mer naturligt byggplats. Men för mig tog det alltså sextio år innan jag fick se ett.

Inga björnar. Vad vi såg. Säger inte mycket dock. De ser oss.

Funderar på att gå och lägga mig. Stämmer liksom med helgens övriga aktivitetsnivå. Egentligen har jag massor att göra, ja och är sugen på att göra det. Men… det är den där slow startern i mig igen. Är det liksom någon ide och dyka ner nu?

Inatt drömde jag att jag höll på att dö. Men precis innan, ja det var en nedräkning, så hostade K till. Ja och då vaknade jag. Fick alltså inte reda på hur det gick med det där döendet.  För när jag sedan skulle sova så fanns ju inte den historien i menyn. Eller också dog jag helt enkelt i den där andra världen och kom till den här. Det där med vad som är drömtillståndet och vad som är det vakna tillståndet är lite krångligt om man börjar fundera på det. Om man nu vill bevisa för sig själv i vilket av dem man befinner sig. Vilken värld är den riktiga? Så mycket mardrömmar som jag haft i mitt liv, i alla fall som barn, så hoppas jag nog ändå på den här världen. Fast ibland undrar man såklart. Det är rätt mycket mardrömmar här med. Även om jag hittills varit rätt lyckligt lottad.

Ähhhhh…. skiter i det här nu. Tar boken. Kryper ned i sängen. Läser lite. Jag är gammal och trött…