Categories
Betraktelser & Berättelse

Ljus

För Lilly och Anna

Ljuset håller på att lämna mig här på kullen. Klockan är inte ens fyra. Men Allhelgonahelg. Man skall tänka på de döda. Det passar sig med mörker och några uns svårmod. Födelsedagsstämning. Man blir som man blir av att födas in i den här helgen.

Tände ljus redan förra veckan i Ovanåker. När vi ändå passerade. Elektriskt. En riktig höjdarvariant. Lyser en hel vintersäsong. Ser verkligen ut som ett ljus också. Lite 555 spray på “elektroniken” efter säsongen så är det som nytt igen. Lite imponerad av den där konstruktionen faktiskt. Fast det i princip är en lysdiod, ett motstånd, en brytare och ett batteri i en glasburk. Keep It Simple Stupid (KISS) vinner alltid i längden. Japp, skulle jag ha en tatuering så är det den jag skulle ha tydlig och klar i pannan. För det tror jag på. Inte ingenjörssjuka.

Tar hjälp av Fonus att tända ljus på en del andra gravar runt om i Sverige. En utmärkt gratistjänst och en bra ide’.

Fast egentligen fungerar det väl lika bra att tända ett ljus hemma på spiselkransen. Det kommer nog vi att göra. Fast viktigast av allt är nog att aldrig glömma de som är borta. För så länge det finns någon enda kvar som minns dem så lever de faktiskt lite.

I min ålder är listan av namn lång såklart. Släkt, kompisar, svärföräldrar och föräldrar. De flesta saknade och med ett gäng goda minnen knutna till sig. Minnen man sparar i några av sina mest slitstarka och pålitliga neuroner.

Själv låtsasjobbar jag. Jo någon skall ju göra det också.

Men ha nu en trevlig helg på er allesammans. Jag nickar åt Järvsöhållet, Edsbyhållet och Stockholmshållet. Sen vet jag inte riktigt vart åt jag skall nicka. Ja Linköping och Norrtälje såklart.

Hur som helst ha det så gott.

ps Minns som du själv vill bli ihågkommen av andra efter dig. ds

För Gösta, Holger, Nestor

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.