Categories
Swedish

Ishavslukt

Rusar ut strax efter tolv och plockar in blommor. Termometern liksom rusar ner mot nollan. Nordanvindar, regn, växtförgörarväder. Skitväder helt enkelt. Men vi får in allt. Täcker över det som inte kan flyttas. Mer går inte att göra. Kommande natt skall bli mycket kallare. Allt får stanna inne. Växtsäsongspaus.

Idag storvindar. Allt norrifrån. Ishavslukt. Isbjörnslukt. Kanske känner man också en svag aning av svettig oduschad ryss också om man nu står där och vädrar en stund. Men sol. Strålande sol. Man kanske till och med vågar sig ut frivilligt idag. Växterna inne ropar högt, skriker, vill komma ut. Man får så pedagogiskt man kan försöka förklara att det är kallt där ute. Trotts att det inte ser ut att vara det. “Lugna er!” Liksom.

I onsdags heldag i Gävle. Familjeutflytkt med Sushi. Det finns skor att handla, kläder till avslutningar, IKEA vandring, vin. Jo, eldningssäsongen är i princip över. Det finns lite mer utrymme för andra nödvändigheter som livet kräver. Träffar Terese från tiden på JB. Alltid lika vacker och trevlig. Ja Magnus med, hennes man (också JB) och jodå deras barn. Återigen konstaterar vi att gänget där var något alldeles speciellt. Vi är alla vänner för livet efter de där åren.

Whisky. Nope, inköpes icke. Det tillhör excesserna. Ligger långt ner på nödvändighetslistan. Men snart kanske. Man måste unna sig också. När det finns tillfälle.

Jag har inte det man som normal människa kallar ledighet under helgen. Låtsasjobbar på. Vill klara av innan nästa veckas bravader och efterföljande vila. K har däremot tagit ut några semesterdagar. Har välförtjänt långledighet. Dåsar. Trivs.

Har nått halvvägs. Det känns så bra som något kan kännas. Frihet snart. För sent kanske, men ändå. Liv serveras och det som kommer måste levas. Har inga problem med det.

Skott i natten i Onsdags. Sju skott tror jag. En björnhona med ungar blir skjuten gissar jag. Onödigt om du frågar mig. Tidningshysteri, Folket i Los är lugnare. Utom några få såklart. De som alltid är rädda. För allt. Letar ursäkter för att inte gå ut.

Lundell gnäller på i Vardagar 2. Men tjänar väl en slant på gnället också. Den som gjorde det. Fast lycklig verkar man ju inte bli om man lyssnar på U.L. då. Det är en kamp.

Fast min dag startar här. Eller snarare, startade för några timmar sedan. Det finns att göra. Men för lite tid att göra det på. Just nu i alla fall. Fast visst. Det fungerar. Andra har ju mindre tid ändå. Stackarna. In i Åkes värld. Helt enkelt. Bara så. Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.