Categories
Alternative Energy Swedish

12.5% Vind

Just när det här skrivs kommer 12.5% av Sveriges energi från vindkraft. Inte illa eftersom alla experter sa att att energislaget inte var att räkna med för inte allt för länge sedan. Jag minns att man speciellt sa att i skogsområden var det helt omöjligt med vindkraft. Men vill man löser man. Nu byggs det parker om aldrig förr i skogarna.

Elpriset är tydligen högt nu och skall bli högre nästa vecka när det blir kallare i landet. Men fortfarande exporterar vi. Det är f.ö. ganska häftigt det här med IOT i praktisk tillämpning, dvs realtidssiffor ute på nätet för det mesta. Man kan skapa sig sin egen bild av om, det verkligen går åt helvete eller om det inte gör det.

Jodå! Liksom!

En häftig siffra är den här

Tyskland och Danmark. Nära hälften av energin kommer från vind när det här skrivs. HÄLFTEN. Tänk om någon sagt det under debatten om kärnkraftsomröstningen. Experterna hade nog skrattat ihjäl sig. Man kan dra slutsatser om experter av det såklart. Om man vill. Om man så önskar. Men de flesta gör ju inte det såklart. I alla fall så länge de säger att det går åt helvete.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.