Categories
Betraktelser & Berättelse

Annandag jul

Jag börjar dagen med att dra igång en Hulk som stannat. Jodå, man kan passa på att sota på en gång. Vanlig liv som bryter av. Men ingen brådska med det där såklart. Det är varmgrader där ute. Det tar ett tag i varmgrader också för ett otätt gammal skolhus blir utkylt. Jag sotar på. Fyller ett kärl med grå aska som blir till kompost till hösten och blomjord nästa år.

Sen skall fåglar ha mat såklart. Det är så prioriteringarna ser ut. Hulk, fåglar, en hel del annat, sen egen frukost. Idag också sandning. Bron är ishal och även om vi nog stannar inne och slöar hela dan vi som bor här så vet man ju inte om någon kanske kan förirra sig hit. Chansen må såklart vara liten för det såklart. Men händer det så vill man i alla fall inte att den personen bryter benen av sig.

Ja efter det frukost. En julmust och en talrik julmat. Har inte pallat det ännu. Ja och pallar det inte idag heller. Men är det jul så får man ställa upp. Senare, när den är uppäten, lätt illamående, kan man bara konstatera att man kunde äta mer förr. Ofta var det kanske två tallrikar med kall julmat på senare på kvällen efter julmiddagen. Orkar man en nu för tiden, ja och med nöd och näppe orkar äta upp den, så får man vara glad,

Men efter det där. Det bästa med julen. Sitta där i soffan under ett täcke och läsa en god bok. Ja och äta lite av godiset och frukten. Peta i sig. Sen sjunka ner. Fortfarande läsande. Med ögon som blir tyngre och tyngre och sen somna en stund där i soffan. Ja och det gör inte ett dugg. Inga dåliga samveten. Bara skönt, så jävla skönt.

Fast lite längtar man såklart efter låtsasjobb också. Det är nu ändå så i livet att vila i längden blir lite tråkigt. Man behöver båda sidor av allt om man skall överleva och klara av att leva livet. “Bra” räcker liksom inte utan lite dåligt. Ja i själva verket skall det väl vara ungefär lila mycket av båda när allt är som bäst. Det är bara att inse det. Jämvikt är ledordet.

Jag fick en 16-åring i julklapp. Det är härligt. En sådan där njutningsbar present. Jag skall hälla upp ett litet glas så fort jag kommer upp. Lagavulin, kungen. Tankar om nytjärade ekor i sommarsol.

Nu är det dags för årets TP-parti.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.