Om

Om man nu varit John Lennon eller Steve Jobs (och död (och framgångsrik)) så hade väl en sådan här sida gått för nån miljon dollar sisådär. Åtminstone inramad och med äkthetsintyg.  Någon som är spekulationssugen? 😉

ps Om inte “om” funnits… ds

2 thoughts on “Om

 1. Är det första skissen på VSCP & Friends?

  Jag tänkte på dig när jag läste programmet till Embedded Conference Scandinavia – har du presenterat VCSP där någon gång? Det skulle passa perfekt just där!

  Det skulle lyfta programmet just i år faktiskt!

  De flesta presentationerna är – tyvärr! – antingen företag som presenterar sin redan etablerade teknik, eller forskare som presenterar ganska abstrakta grejor som verkar vara långt från tillämpning.

  Det brukar finnas undantag. Exempelvis en kille i fjol som visade rtos:et NuttX. Ett annat år var det han som sedermera blev chef på Darpa, Andreas Olofsson, som visade upp sin egen processor Adapteva – också utanför mainstream och kul.

  I år hittade jag inget utom forskarna (inget ont om dem, iofs) och företagspresentationerna (well, inget ont dem heller, egentligen). Jag saknade den här lite udda eller nya tekniken vid sidan om, som fått mindre uppmärksamhet än den kanske är värd.

  Ha! Jag ser nu att det finns gluggar i programmet – ring nu!!! 🙂

 2. Anteckningarna: De ursprungliga är nog sedan länge borta. Men är antagligen inte mer värda ändå såklart, än de här, som är en del av veckans klotter. 😉

  Marknadsföring: Förr var jag fullt på på dylikt, högg direkt, ville visa VSCP’s förträfflighet. Men jag är äldre och tröttare nu, bryr mig mindre. Har jag inte lyckats övertyga mer än en handfull på alla de här åren så är nog inte jag mannen att kunna ändra på det har jag insett. Jag har verkligen försökt. Tro mig. Men du vet gamla patetisk gubbar som tror de är missförstådda genier. Har vi inte alla sett nog av sådana kufar? e bör stanna i skogarna. Det måste till kompetentare krafter för att få folk att förstå att teknik som VSCP är det som måste till inom IoT (Ja och jag är säker på att det kommer även om det inte heter VSCP, lika säkert som hypercards en gång blev till web). Det måste till människor som man lyssnar på för att framföra det budskapet. De som folket tystnar inför. Mig öppnar sig till och med dörrarna på varuhusen motvilligt för. 😉

  Det är som när jag var i Eindhoven på et IoT event och visade VSCP för ett gäng år sedan. Det är en Internetuppkopplad klocka som vinner tävlingarna och gunsten hos besökarna till slut. Detta sagt utan nån som helst bitterhet. Det fungerar så och har kanske alltid fungerat så. Helt OK.

  Bara jag får knappa på med det som till min egen förvåning blivit mitt livsprojekt så är jag nöjd. 😉 Nåja ganska nöjd. Det hade varit roligare att skratta hela vägen till banken förvisso. Eller få pris av kungen. Fast visioner som blir verklighet går inte av för hackor dom heller. Det är den där känslan. Man kan bli knarkare på den känslan också. Fastna.

  Fast håller med. Det är roligt när det blir lite annorlunda och engagerade grejer på de där tillställningarna. Det är mycket likformighet och mångagånger oengagerat. Utbytet är ofta de människor man träffar. Länge sedan jag hade råd att åka nu.

  Tack för uppmuntran förresten. Uppskattas. Har verkligen inte varit bortskämd med det genom åren. Men det är väl ingen iof.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.