En förträfflig dag till ända

En förträfflig dag. debuggar en drivare. Blir “klar”. Ja apostroferna för att det är vad man tror. “KLAR”, Med fredag nu då. Ledig kväll. Så låt mig tro på det. Några timmar i alla fall.

En älg med två kalvar vandrar stilla här utanför under förmiddagen. Ståtliga djur. Vackra djur. Värdiga djur. Nästan ofattbar att de finns där ute i skogen när man ser dem sådär nära. Jag fattar inte hur man kan höja bössa och skjuta. Såklart. Men de som gör det är väl av hårdare virke än vad jag är.

Men nu fredag. Förr. För miljoner år sedan hade man längtat till festen. Nu längtar man bara efter soffan. Tänk så det har blivit. Nära-döden-liv. Men någon slags lycka i det där då ändå.

Ja, saker måste ibland vara som de är. Man får acceptera och leva på det. Det är precis vad jag tänker göra nu. Slappna av. Film kanske? Sova… Grön IKEA-soffa väntar.

Trevlig Helg!

2 thoughts on “En förträfflig dag till ända

  1. Nä, nu får du ge dig. Inte ett nära-döden-liv. Tur för dig att du följer upp med ordet lycka i nästa mening. Smyg in Olle Ljungströms version av Chelsea hotel där i soffan så lyfter den ett par centimeter. Inte för att du behöver. Bara för att du är värd.

  2. Jodu Magnus, du har några år kvar hit till den stora tröttheten. Njut medans du kan. 😉 Men Olle, javisst, han hjälper. Speciellt nu när jag fått en “powernap” och fått ordning på apostrofer vs parenteser. Ha nu en riktigt trevlig helg där borta i storstaden. Stockholm är väldigt vackert på hösten. Har ett väldigt levande minne från förr, 80-tal. Hornsgatan, höst, sol, nej SOL, slinker in på ett kaffe’. Äter en syltmunk och dricker en kopp kaffe. Strosar vidare i Stockholmssolen. Lördag. Sådana där inte märkvärdiga dagar i livet som man ändå aldrig glömmer för att de där dagarna helt enkelt är med i samlingen “de bästa dagarna”. Det är aldrig egentligen märkvärdigare än så. Livet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.