Categories
Betraktelser & Berättelse

Kaffekok

Att sätta på en kanna kaffe den här tiden är ingen bra ide’. Det är ett faktum. Förr gick det bra. När nikotinnivåerna var så höga att en kanna till, varken gjorde till eller ifrån. Numera, med ett moderat drickande av kaffe, för att inte säga försiktigt, kommer det att hindra mig från att sova, ge ben vars muskler drar och åbäkar sig när man ligger där och försöker somna och till slut få mig att morra argt där i sängen: “Varför i helvete drack jag det där kaffet!” Men just nu, vid den här tiden, tänker jag definitivt inte låta sådana insikter hindra mig. Icke!

Jag är nämligen sugen.

Att vara sugen är bra. Det finns många i min ålder som slutade med det för trettio år sedan. 

Jag har kört igång ett SMS alarm här idag. Grejer till det har jag haft liggande i år. Men så helt plötsligt hittar man den där energin, ja och sen sitter det där. Ja inte speciellt avancerande grejer. Men alarm med förklaring av orsak och telefonsamtal med kod för orsak till valfritt antal nummer är väl inte sämre än annat som finns att köpa på marknaden. Bra att veta när frysen håller på att tina, eller när kylskåpsdörren är lämnad öppen eller när varmvattenberedaren kokar. Som vanligt i VSCP sammanhang så finns det några väldefinierade alarm att välja bland.  Jo man kan skicka “alarm” till en MQTT server också. Men jag tänker inte försöka förklara varför det är korkat om man nu inte fattar det själv. En hint är såklart att grannen helt säkert skickar “?????” istället på en annan kanal. Samma sak, fast olika. Liksom.

Fast skit i sånt.

Det finns konsulter.

Fast egentligen håller jag på med en GPIO drivare alltså för VSCP daemonen riktad mot Raspberry Pi och grejerna i den världen. Event tänder pinne, pinne ändras ger event. Ungefär så. Det skall vara enkelt. 

Problemet med att göra saker själv är att man får göra saker själv. Så vill jag ha en sådan drivare till det jag just för tillfället håller på med. Ja då får jag skriva den koden.  Vips så har en vecka gått.  Är man en som följer i andras fotspår laddar man ner och kör. Har inte tid att säga tack. Men det är OK såklart.

Det fungerar så.

Ja sen tar det en dag att skriva en howto också. 

Kaffet smakar i alla fall skapligt. Jag höjer förvånat ena ögonbrynet och kör igång kvällsskiftets intensiva låtsasjobb.


Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.