Categories
Betraktelser & Berättelse

Snus

Det är tisdag den sista veckan. Eller det kan vara den första veckan.  Vad vet ocoola gubbar om sådant. En hel del kanske. Möjligen är det bara jag som är bortkopplad.

Jag ägnar dagar åt att sitta och försöka förstå. Men förstår gör jag icke. The Debian project må vara väldokumenterat men att hitta det man söker och behöver och avgöra vad som är deprecierat eller inte är definitivt inte lätt. Ögonen blöder. Hjärnan blöder. Jag lider.  Ja och jag önskar man kunde räcka över alltsammans till någon och säga “hjälp”. Men det kan man då inte.

Så jag kämpar på.

En kamrat från förr söker upp mig på nätet. Skall till Los och fiska i helgen. Vill träffas. Japp, det är semestertider. Man återses då. Men tjugo års mellanrum. Betar av några gala vänner varje år om förirrar sig åt det här hållet. Glad att de mins mig.

Men de flesta kamrater från förr är väl ute och spelar. För musiker ser ju en sommar ut på det viset. Jag ser deras namn och bilder här och var på affischer och i tidningar. Känner det där suget ibland.  Det där suget som kan få mina ögon att tåras på en konsert. Eller på nästan varje konsert. Om sanningen nu skall fram. Vill ju också. Egentligen. Men väljer. Man måste välja.  Men ibland vaknar syndaren för sent. Alldeles för sent.

Det är faktiskt underbart härlig, skön, njutbar sommar där ute. Men det är lite som jag inte kan ta in det. Men nästa vecka kanske. Då. Men många ser såklart bara kris. Precis som de bara ser grisars elände till jul och sillars olyckliga öde till Midsommar. Det skall helst has dåligt samvete. Joho. Men jag tror nog det är bättre att njuta lite av det sköna stunderna och sprida ut det där dåliga samvetet över resten av årets dagar istället. Ät julskinka men skit i bacon och kassler och allt det där andra så räddar du fler grisar från skitliv. Japp, själv är jag vegetarian. Men utan pekpinnar. Alla hittar sin väg. Men alla måste också stå för den väg de väljer. Man kan inte blunda konstant. Skylla på andra. Och du, världen blir inte ett dugg bättre för att man hävdar dess undergång. Inte ett skit faktiskt.

Snusar gör jag inte. Har bara tagit en prilla en gång. Tretton kanske. Spydde. Har dock nyttjat tuggtobak. När jag slutade röka. Gick väl upp en tjugo kilo under den tiden. Men lyckades sluta med cigg. En av mina stora livskamper. En dag skall jag ta tag i de där tjugo också. Kanske.

Det där om snus kom med bara för att rubriken nu stod där.

Jodå.

Nu skall jag dyka ner i Debian dyngan igen. Försöka skapa sikt.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.