Categories
Betraktelser & Berättelse

Det heter inte “andtrupen”

Skall stänga ner snart. Andtruten fortfarande. Har alltid trott att det hetat “andtrupen” f.ö. Man lär sig också som gammal gubbe. Hur som helst finns hopp om livet.  Tror jag. Men är inte helt säker.

Borde dricka whisky. Rensa systemet. Egentligen. Liksom.

K har sin sista arbetsdag för säsongen imorgon. Sen fem veckors semester. Det minns man ju hur det var. Förr. Skönt liksom. Som låtsasarbetare är det inte riktigt samma upplevelse. Men om en vecka skall också jag sälla mig till de semestrande. Om man nu kan vara en verklig sådan i min situation. Ja låtsassemester får man väl kalla det.

Min första riktiga semester sedan 70/80 hade jag när jag jobbade i Gävle 2009. En underlig känsla. Som företagare innebär ju ledighet att inga pengar ramlar in så det blir lätt ingen semester alls eller i alla fall ingen riktig. Men det där året. Tio veckor ledigt. Fyra inarbetade. Fem semesterveckor. Man visste att det skulle komma in pengar på kontot varje månad fast man inte gjorde ett endaste litet något. En mycket underlig känsla. Jag tror jag aldrig känt mig mer fri än jag gjorde under den sommaren.

Så är det såklart inte nu. Men det får gå ändå.

Fast nu sova. Eller läsa. Det är en guldstund det där varje kväll. Har bestämt mig för att beta av ett gäng klassiker den här hösten. Testa om jag tycker bättre om den nu än förr, ja och läsa dem första gången i många fall. Nope, det handlar inte om att skryta om vad jag läser, läsa “rätt författare” liksom, för för vem skall jag skryta för. Det handlar istället om att utmana sig själv. Lära sig något nytt. Drivkraften för liv.

Så så får det bli.

Liksom.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.