Categories
Betraktelser & Berättelse

Sommarregn

Det är ett riktigt sommarregn där ute när jag vaknar strax efter sex. ja om det nu kan sommarregna innan det är sommar. Hemtrevligt låter det hur som helst. Man vill stanna kvar där i sängen. Ja och gör det en stund. Det är ingen brådska. Inte nu som mitt liv blivit.

Men solen tittar fram när jag kommer ner. Finväder gör att också +100 kvadrat låtsaskontor känns som en fängelsecell, man vill ut, ut i friheten,ut till D vitaminer och UV strålning. Men man håller igen såklart. Behärskar sig. Blir tråkig. Drar för persiennerna. Sätter på musik högt. Låtsas som om det inte är helt underbart där ute.

Plotly skickar två dekaler i världens minsta brev. Men fram kommer det. Det måste vara struligt att hantera stort, smått, knubbigt, smalt, långt osv för postens system. Men de lyckas ändå nästan jämt. Man kan möjligen klaga på annat, som avgiften på Kinapaketen, men leveranserna är det inget fel på. Inte servicen heller, åtminstone om man har lantbrevbärare som vi. Allt fungerar klockrent. Tror en del gnäller för att gnälla.

Fast jag undrar varför jag år de där dekalerna. Men tack ändå. Liksom.

Sällsamt oinspirerad just nu. IIla. Finns väl hur mycket som helst att göra. Men det är kanske just det. Att det finns för mycket att göra. Tyngden på axlarna blir för stor. Man behöver bortse från elefanten och fokusera på tuggan. Ni vet, skall man äta en elefant så gör man det genom att ta en tugga i taget. En programmerare, som inte lär sig det, ja, ger snart upp, eller mår skit. Men ibland måste man också ta sig til den där holistiska positionen. För att bekräfta att man går i rätt riktning.

Plommonträdet har fortfarande lite att jobba med. Ja det har ju jag också. Så …

2 replies on “Sommarregn”

Kommer direkt att tänka på en låt av Gyllene Tider. Vandrar i ett sommarregn. Men det andra stycket får mig att associera till Rulla På, Rulla På som finns med på Perssons skiva med Covers. Jailbird Singers gjorde originalet och jag tror att Cornelis Vreeswijk (stavning?) skrivit åtminstone texten.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.