Categories
Betraktelser & Berättelse

Täcket

Temperaturen kryper precis ner under nollan utanför fönstret. Jag trött, funderar på att krypa ner under täcket, läsa en stund, sen drömma i timmar. Det går att ses vid björken. Om någon nu känner för det. Jag hänger gärna vid den i mina drömmar.  Det är dock inte helt ofarligt. Så, se upp. Jag är den snällaste varelsen där, efter björken då, som också är rätt schysst.

Hulken skall ha sitt först såklart. Som alltid. Men bara några veckor kvar nu. Vi ger oss efter april. Brukar få lida för det beslutet. När kylan drar sig tillbaka igen. Som den alltid gör. Men det finns elelement. Räcker inte de får man krypa till korset. Köpa pellets igen. Men då, då skall de vara riktigt jävligt.

Björnarna vaknar väl snart här i skogarna. Har inte hört några rapporter ännu men de lär väl komma snart. Varje trädgård har sin påhälsning. Honan med de två ungarna som gick här i fjol lär väl återkomma. I år är ungarna inte så små längre. Men skoj såklart. Vi delar på de här skogarna. Skogsbolagen tror de äger. Men de tror på tomten också.

Björnhonorna har lärt sig att de inte blir skjutna om de håller kvar ungarna längre. Så därför gör de det. Håller kvar dem längre. En björn är definitivt smartare än en femteklassare.

Men ge sig för dagen alltså. Jag är ändå tröttare än en femteklassare. Fått till lite kod idag. Faktiskt. Men inte nått måluppfyllelse. Man får hoppas på morgondagen. det blir ofta en svacka efter en hård period. Det hör till.

Så god natt eller godnatt. Vilket ni vill egentligen.

3 replies on “Täcket”

Björken? Är det månne samma björk som Persson lutar sig emot efter han sett Hanna gå ner i ån i låten “Hanna”?

Kul när något obestämt benämns i bestämd form och alla liksom fattar vad man menar. 🙂

Nope, har inte sett till Per. Men den mannen har ju många förklädnader så man kan aldrig vara säker. Vem känner igen honom utan hatt liksom?

Alla utom jag brukar fatta… ;-/

Ännu en låt man var tvungen att lyssna på igen. Du kan inte hålla på sådär. 🙂

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.