Categories
Böcker

Senast lästa bok

Vargarnas tid av Elisabet Nemert

Var jag nu var en lite tuffare och coolare gubbe skulle jag inte gilla den här boken. Den är nämligen ganska mycket “puttenuttig”. Men nu är jag både en romantisk person och en ocool gubbe så det fungerar. Fast lite sockersött blir det allt ibland. Men ändå inte över gränsen så att jag kräks och kräks och kräks.

Hursomhelst gillar jag mycket i den här boken. Får en annan vinkel på det Set Matsson berättade om i sin senaste bok när judar flydde över sundet till Sverige under slutet av andra världskriget. Just det där med att byta perspektiv är alltid skojigt. Sen alla slottsherrar/damer, officerare, adel och framgångsrika affärsmän blir lite tröttsamt. Tycker jag då. Arbetarbarnet. Tröttsamt mest för att det är just så som historien oftast skrivs. Det blir de styrandes historia. Därför oftast kul att se just den från andra perspektiv också. Den verkliga historien om världen. Men den får man alltså inte läsa här. Lågt därifrån.

Så återigen, hursomhelst, det är välskrivet. Verkligen. Lättläst. Som att äta en GB glass en varm sommardag ungefär. Man kan ta en till efter en tid men minns kanske inte hur den förra smakade riktigt efter att tiden går. Men läs den. Ge dig hän vet ja!

Alla andra böcker jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.