Categories
Swedish

Watch Nature Reclaim These Abandoned Buildings

Life always finds a way.

Source: Watch Nature Reclaim These Abandoned Buildings

8 replies on “Watch Nature Reclaim These Abandoned Buildings”

Sådant är häftigt tycker jag. Sorgligt men fascinerande på samma gång. En av mina favoriter är Norrlandsporten utanför Kilafors. Det var min hemmabacke när jag var liten. Nu är det totalt igenväxt. På bilderna på sidan nedan är liften kvar. Den var borta när jag var där för några år sedan. Men husen finns kvar, skidor ligger slängda. Informationsskyltar mitt i skogen osv. Toppstugan orkade vi inte gå till i den dåliga terrängen.

https://www.rubbernstuff.com/sv/artiklar/dricksvattenslang-bla_rod.html

Blev lite förvånad över drickvattenslangen måste jag erkänna…

Jan Jörnmark har åstadkommit fantastiska bildserier. Jag är också ett fan av det där. Man fattar hur lite vi betyder egentligen med alla våra fantastiska konstruktioner.

Norrlandsporten var ju stort när det begav sig. Men föll väl med alla andra backarna under 80-talet. Pendlade ju ett år till Stockholm och minns ljusen där i backen när man passerade. Bollebacken ch en massa andra backar föll väl också under samma tid. Bra artikel här om jur Järvsö segrade lokalt till slut.

Japp, slangen var till båten inte tänkt hit …

Jo, Järvsö gick segrande ur striden. Minns att den var ganska liten när det begav sig. Vi hade ju närmare till Norrlandsporten och Bolleberget. Bolleberget var aldrig någon favorit men den finns kvar fortfarande. Orfa gick väl ett liknande öde tillmötes som Norrlandsporten.

Närmast av allt var pyttelilla Fågelhällan utanför Enånger. Ett stenkast från stugan i Losjö.

Bolleberget låg ju nere några år också efter konkurs. Edsbybacken klarade sig väl. Men man satsade väl aldrig riktigt under den tiden heller. Järvsö gick ju också i kk.

De små backarna har sin charm. Vi har en här också. Jonas levde där med sin snowbord under några år. Själv har jag aldrig provat. Det var brutet finger, handled och ben, tre år i rad i Edsbybacken runt 70-talet och det fick räcka. 😉 Fast roligt var det.

Hur har du det med axeln? Bra nu?

Njae. Den är inte helt bra. Kortisoninjektion nummer två gör att jag nu är skapligt bra, men det kommer förmodligen tillbaka om någon månad igen. Molande konstant värk och mer intensiv i ytterlägena. Men det akuta är över så du har nog värre än mig nu, jag skall inte klaga. 🙂

Trist. 60% har problem kvar efter en axeloperation. Gissar att en stor del av de 40% som blir bra är artrospatienter och inte trauma patienter. Men man får stå ut. När du blir lika gammal som mig får du klaga lite också. 😉

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.