Categories
Betraktelser & Berättelse

Mätarställning: 336745, aldrig tvättad

Jo jag är nervös för besiktningen av bilen. Skuldsaneringsmarginalerna är små. Förbannat små och att få några anmärkningar för mycket gräver stora hål som kan ta månader att reparera. Åtminstone under eldningssäsong. Bil är ändå ett  måste här.

Så jag beger mig ned mot Ljusdal med en klump i magen. Sexton minus. Isande. Sitter där och väntar. Får komma in efter en kvart. Kommer ut efter tio till. “Handbroms höger bak ur funktion”. Den enda anmärkningen! HURRA! Jag har haft det problemet nästan varje år. Åtminstone på någon sida. Kan fixa själv.

Firar såklart med ett paket semlor. Skulle tröstat mig med samma sak i motsatt läge. Det är tur att man har de där bakverken att hålla fast vid.

Med de nya 14 månaders reglerna så kan jag nu fixa en besiktningstid som infaller på sommaren. Perfekt. Allt blir mycket, M Y C K E T, enklare då. För vem fan ligger frivilligt under en bil i vinterrusk. Jo, jag ligger där, har gjort, bytt generator i minus tretttio, men inte frivilligt. Under sommaren kan det nästan vara roligt ibland att meka lite med bilen. Ja, jag skrev “nästan”. Och “lite”. Märk väl.

Tror nog att det finns änglar ändå. Som hjälper oss. När man nästan inte orkar. Japp liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.