Categories
Alternative Energy

Glöm batterier – de ska lagra el i luften

Ett företag vill lagra energi – i luften. Nu har de fått in miljoner i bidrag för att förverkliga idén.

Source: Glöm batterier – de ska lagra el i luften

3 replies on “Glöm batterier – de ska lagra el i luften”

En intressant idé. Enkel, det gillar jag. Jag förstår dock inte vad man vinner på att trycksätta schaktet. Fattar inte riktigt. Att trycksätta under vikten blir ju bara som en broms förutsatt att det är tätt runt den vilket låter vansinnigt dyrt. Trycksätter man runt om vikten borde ju resultatet av trycket bli noll och intet. Eller?

Verkar också finnas begränsat med hål. Men man kan ju bygga på höjden tänker jag. Det finns också några rejäla gropar på havsbotten. En flytande anläggning blir kanske inte lika effektiv, men nog så mycket billigare.

Det är väl arbetet att lyfta massan som är lagringen av energi. Trycksätter man på ovansidan borde det krävas högre arbete att lyfta den. Något man borde få tillbaks när den släpps ned igen eftersom trycket (en kraft) också kommer att verka på massan (om tätt).

Borde bli samma sak i vatten. Vattenpelaren ovanför massan påverkar på samma sätt. Så jag tror du har har helt rätt att havet borde vara stället man använder sig av. Djupt. Trycksättning på köpet. Liksom.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.