Categories
Böcker

Senast lästa bok

Svekets offer av Set Mattsson

Jag antar att Set Matssons böcker (skall) kategoriseras som deckare. Jodå. Det finns oftast både ond bråd död med och javisst, poliser. Är det inte där någonstans som en deckare definieras.

Men…

Man läser inte Set Mattsons böcker för att de är deckare. Åtminstone inte jag, inte K heller. Nej det är människorna, vad de ser och vad de upplever i en annan tid som är behållningen. Lägger man därtill att researchen är mer än utomordentlig så förstår var och en att det här är böcker som lämnar något kvar i huvudet efter att de är utlästa. Som man älskar. Varje detalj tycks mig nämligen vara noggrant planerad, undersökt och iscensatt. Man anar det jobb som ligger bakom varje gatubeskrivning, varje cafébesök, varje biltur. Inget är lämnat till slumpen eller lättjan nämligen.

Jodå, jag kanske blir lurad. Jag känner varken Malmö av idag eller Malmö i efterkrigstid, där den här boken utspelar sig. Men det känns trovärdigt, Jag köper beskrivningarna och historien. Det räcker för mig.

Så slutsats?

Ja LÄS! Set har definitivt blivit en av favoritförfattarna här i huset. Ja och som jag skryter (och har skrutit) om denne författare så borde förlaget skicka recensionsex. framöver.

Alla andra böcker jag läst finns här.

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.