Categories
Betraktelser & Berättelse

Jag här och världen där.

Några av gitarrerna bara hänger där, några andra bara står där. Tjuvlyssningen på Lasses blivande mästerverk får mig sugen på att plocka upp en av de där som står där i ett ställ till ingen nytta. Men jag orkar inte. Slöheten är större än sugenheten alltså. Låtsasjobbar istället. Fast än det knappast innebär en större nytta för varesig mänskligheten eller mig själv än om jag nu satte mig där med en gitarr. Men man kan låtsas. Låtsas på samma sätt som man låtsas arbeta.

På Times Square är det massor av aktiviteter idag. Hela torget är aktiverat. Kanske har det med Halloween att göra. Just nu står dessutom en familj från Österrike (ja de ser ut som de kommer från Österrike) och vinkar frenetiskt in i kameran jag tittar igenom. Jag vinkar såklart tillbaks. Hoppas i mitt stilla sinne att mina virtuella vikningar når genom alla kablar och fram dit till torget. Förresten, eventuellt kan den bestå av Fransmän den där familjen. Lär aldrig få veta. Inte ni heller.

Nu ser jag “Team USA” på en banderoll förresten. Hmmmm… OS koppling kanske. För visst är det ett vinter-OS på gång? Ja se själv #teamusafest är taggen tydligen.

Sensorbyte fick bilen att starta som vilken annan bil som helst. Nu hoppas man bara att det hela håller i sig. “Vad gör vi om det här inte hjälper?” frågar jag min bilreparatör. Han svarar kort och bestämt att “då får du byta bil!”. Franska bilar står inte högt i kurs hos “gamla raggare” som min reparatör, ja eller det räcker med att köra icke Amerikanskt för att man omedelbart borde byta bil enligt alla bilreparatörer. Ja och ställ nu inga dumma frågor om “varför” nu. Vissa saker är nu som de är.  Huggna i sten. Men jag ger mig inte så lätt. Kör tills det verkligen inte går längre. Helst inträffar det om fyra år. Eller åtminstone på sommaren, utanför eldningssäsong. Allt annat blir svårt.

Imorgon Hudiksvall. Ingen är dödssjuk alltså. Då hade det blivit Gävle eller Uppsala. Ja själv skall jag bara klippa mig. Det och en tallrik sushi står på min att-göra-lista. Japp, man kan få en hyffsad sushi i Hudiksvall numera faktiskt. Det tar sig alltså och världen gör framsteg.

 

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.