Categories
Betraktelser & Berättelse

Sjukdomsprat och en fork

Det värsta som finns är naturligtvis att lyssna på en gamling som pratar om sina sjukdomar. Ja och gamlingar älskar att prata om sina sjukdomar. Eller hur? Omvänt, gör man det är det liksom ett säkert tecken på att man definitivt är gammal. Mer vuxenpoäng/gammelpoäng går det liksom inte att få.

Så här och nu är det dags. Det kan inte hjälpas. Det handlar om att om man sagt a så får man säga b ja och tro mig c kommer också vad det lider.

Min ortopedöverläkare ringer idag och ger status. Japp det växer bakterier på axelprotesen inne i benet. Så det blir att “knacka loss” den gamla protesen, in med antibiotika i benet och i blodet och sen dit med en tillfällig protes som skall sitta i två månader och sen en större operation with the latest greatest. Upp med alla muskler och senor igen och sen sy fast dom. Bra tycker såklart jag. Det är värt en chans. Kanske blir det bättre. Om inte kan det knappast bli allt för mycket sämre. Ja om man överlever operationer då såklart. I båda fallen kan man få mindre ont. Och ont har den här sommaren gjort. Jävligt ont. Men vintersäsong fungerar det inte med operation för mig. Det skall bära pellets. Så jag ber om en icke under eldingssäsongsoperation och det går bra. Maj kanske det blir. Bra. Att sen sommaren blir pajad må så vara.

Så nu känns det alltså som om man har ungefär ett år kvar och leva. Man får alltså knappa på. Kanske fixa en prostataoperation under tiden. Så att man är ny till nästa höst. Ja, eller död. Tänker man sådär fatalistiskt så gäller det att knappa på alltså. Men det är väl som att flyga. För det mesta går det bra. Till och med för mig. Jag som lockar till mig trasiga bultar och maskiner som säckar samman var än jag går. Man får helt enkelt lita på det där marginalerna. Också de små.

Det är alltså som det är. Som med allt annat.

Dagen annars. Forkar kod för en webserver och fixar så den kompilerar i mitt projekt. Japp sådant tar en dag. Vinst är en MIT licens. Inte mycket mer. Men det blir bra till slut. Livet rullar på och jag med det. Fast nu får det räcka för idag. Imorgon Ljusdal. Tänk så mycket av världen man får se ändå…

Lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.